13-16KlubbenKonkurranseStafetter

Pinseløp med solid stafettinnsats, seiere og pre-O

Pinse er orienteringstid, og de tradisjonsrike Pinseløpene på Kongsberg var det foretrukne alternativet for løpssugne oppsalere i år. Blant de rundt tusen deltagerne på Gamlegrendåsen rett utenfor byen i retning Oslo var det 33 fra Oppsal som stilte på langdistansen søndag. Det ble bestetid til Mila Zaharinova i Åpen B, og flere fine plasseringer i mange klasser: bl.a fjerdeplass til Bjørg Ingunn Fjogstad i D70, femteplass til Sindre Fjogstad i H40, sjetteplasser til Roar Bjordal (H80), Sigve Vågsnes (Åpen AL) og Dagrun Brox Rayamajhi (D40). I de store ungdomsklassene var det Julia Brox Rayamajhi (niendeplass, D13-14), Josefine Steen-Utheim (niendeplass, D15-16) og Nils Nikolaisen (tiendeplass, H13-14) som gjorde det skarpest.

Alle resultater søndag

Søndag var det stafett for råtasser og ungdom og mellomdistanse for øvrige klasser. Nok en gang ble det levert fine løp, og flere klatret opp på pallen: Sindre ble nummer to i H40 og Roar, Dagrun og Bjørg Ingunn tok hver sin tredjeplass. Synne Syversen Gihle ble nummer fire i D17-18.

Resultater mandag

Stafettene ble en intens affære, hvor Oppsal stilte med to guttelag og to jentelag i store startfelt. Det var to etapper hvor de eldste ungdommene (D/H15-16) har noen hundre meter lengre løyper enn 13-14 for å jevne litt ut på aldersforskjellen.

I jentestafetten leverte Josefine Steen-Utheim en glimrende første etappe og vekslet som nummer fire, under halvminuttet bak teten. Julia Brox Rayamajhi fulgte fint opp, og Oppsal 1 ble nummer fem i stafetten. Andrelaget med Liv Keyser og Ingeborg Røhjell ble nummer 16.

Guttelagene ble nummer 14 (Nils Nikolaisen og Eivind Vågsnes) og 29 (Nicolai Moli og Ulrik Juveli Pedersen).

Coach Dagrun sier: “Mye god løping av ungdommene. 15-16 hadde noen hundre meter lengre løyper enn 13-14 for å jevne litt ut aldersforskjell. Litt ekstra skryt til Josefine, som løp en veldig god førsteetappe. Hun ville gjerne rette opp litt fra Tio, og gjorde det på en veldig god måte.”

Men det var ikke bare på Kongsberg det ble konkurrert. Elgdilten og Løvspretten, pinseløpene på Hedmarken, har også sine tilhengere, og en liten Oppsal-gjeng stilte – og også her ble det en bestetid i Åpen B – Øystein Kambo Tangerås sto for den. Sverre Bang Støeng ble nummer 17 i H21.

Resultater Elgdilten

Mandag stilte over 300 til start i Løvspretten. Av Oppsal-løperne fikk Petter Næss den beste plasseringen med andreplass i H70.

Resultater Løvspretten

På Hedemarken var det også tilbud om pre-o 2.pinsedag, med flere av Norges VM-deltagere på start. Petter Fure tok 24.plass i klasse A.

Pre-O på Hedemarken

Bilder fra ungdomsstafetten på Kongsberg, Kari-Ann og Dagrun har vært fotografer:

Denne bildekrusellen krever javaskript.