Sterke resultater på tester i Ungarn og Australia

Denne uka er Ingeborg Roll Mosland med i en gjeng på over 30 norske løpere åp samling i Ungarn. Det er en blanding av Next Generation-laget, juniorlandslaget, premievinnerne i O-Idol og inviterte seniorer. Hovedmålet med samlingen er å forberede seg best mulig til skogs-EM i Ungarn, men det løpes også sprint i Tatabanya vest for Budapest.

Ingeborg gjorde en liten feil på en av postene i den individuelle sprinten, og tapte noe tid der, slik at det ble en 17.plass, to og et halvt minutt bak Simona Aebersold.

Deretter ble feltet delt opp i ulike knockoutheat etter plasseringene, og Ingeborg havnet i C-finalen. Her utklasset hun de øvrige og var over tjue sekunder foran Zsofia Sarközy.

Med i Ungarn er også Tyskland og Anselm Reichenbach, vår NTNUI-utlånte sprintjuniorverdensmester. Han leverte et kanonløp på den individuelle sprinten og ble nummer åtte, kun 36 sekunder bak vinner Kasper Fosser. I knockoutheatet delte han seieren i B-finalen med Isak Jonsson – med samme tid som vinneren i A-finalen.

De observante vil ha fått med seg at vår australske venn Oskar Mella er på vei til Europa igjen – forhåpentligvis i tide til Tiomila og Jukola. I Australia har det også vært VM-vurderingsløp i Australian 3-days ved Adelaide, og sisteårsjunior Oskar leverte to tredjeplasser og en sjetteplass, den siste etter en stygg feil på første post. Han bør derfor definitivt ha løpt seg inn i jrVM-diskusjonen for Australia!

Australias landslagsgrupper. Oskar nummer tre fra venstre i nederste rekke