Oslo City Cup 1: Over 70 startende fra Oppsal, seier til Nils

Et av vårens vakreste eventyr er i gang, og vi kan trygt si at Oppsal satte sitt preg på første runde av Oslo City Cup. Hele 78 startende – over ti prosent av feltet på 760 (SJUHUNDREOGSEKSTI!!) – og nest største klubb, kun bak Nydalens over 90 startende.

Det ble en klasseseier – Nils Nikolaisen var aller raskest i H13-14 og viste at han kommer til å takle overgangen fra råtass til ungdom. Og ikke minst var han raskere enn Per-Ivar  (sterk 6.plass i H40), slik at det er en forskyvning i maktbalansen på Vålerenga, i det minste i sprint.

Sivert Landrø Grindedal tok en flott andreplass i H15-16, mens Rune Djurhuus hadde nest beste tid i Åpen kort. Kveldens siste pallplass kom ved Dagrun Brox Rayamajhi (nr 3 i D40).

Jørgen Baklid hadde beste kilometertid av Oppsal-løperne, 4.06 holdt til femteplass i H17 (hvor det var 102 startende). Enkelte gikk på sure sprint-disker, men da må man huske på at det er lov å stryke ett løp før jaktstarten. Uansett leverte Oppsal-gjengen sterk innsats og flotte resultater. Men det var kanskje aller best at vi hadde så vanvittig mange på start, unge og gamle, ferske og veteraner, supermosjonister og verdenscupløperne og de som løper for å ha det moro. For en start på den lokale o-sesongen!

Resultater

Neste tirsdag fortsetter Oslo City Cup i Hvervenbukta med Bækkelaget som arrangør, før det er Oppsals tur fra Skullerudstua på oppgradert kart 16.april. Er det lov å drømme om hundre startende Oppsal-løpere da, eller?

Bilder, takk til Thor og Per-Ivar!

Denne bildekrusellen krever javaskript.