Enorm stafettløping ga sjetteplass i knallsterkt felt

For en stafett! Er det en av Oppsals beste stafettprestasjoner på seniornivå noensinne? I den første runden av Swedish Relay League, med alle de svenske topplagene på start, pluss noen finske, danske og norske, slo Oppsal til med sjetteplass!
Og dette var ingen B-stafett – IFK Göteborg manglet Kasper Fosser, ellers var det toppa lag så langt man kunne se.

Hele 193 herrelag var på start i Göingestafetten (kanskje en stafettliga har noe for seg – se og lær, NOF!). Oppsal 1 hadde fått seeding og startnummer 25, slik at Sondre Olaussen slapp unna de verste slåsskampene mot startpost. Og det ble satt et vanvittig tempo fra start, Eskil Kinneberg (OK Kåre) er tydeligvis i solid vårform, og til første TV-post så det nesten ut som om han skulle få luke. Men det tettet seg til før TV-post nummer to. Likevel var det en gruppe på tre lag som vekslet først, raskere enn stipulering, og populært nok var det arrangørklubbens sterke junior Svante Selin som var raskest, foran OK Linné og OK Kåre. Men Göingarna falt tilbake etterhvert. Sondre vekslet på 58.plass, men på første etappe ser vi ikke på plasseringer, men på differanser. Fire minutter bak var imponerende levert.

Starten går i herrestafetten. Sondre (startnr 325) pent med

Sondre sier følgende om sin etappe: «Det var kult og lærerikt å løpe første på en så stor stafett. Fikk et tips av Baklid før start om at «man skal bare finne sin gafling, bli med inn i fellespost, så finne sin gafling, bli med inn i fellespost». Ble dratt mot feil gafling her og der, men var god på å krige inn i fellespostene. Fornøyd i mål. Artig å være en del av et så sterkt lag

Med nesten seksti mann innenfor fire minutter fikk Vegard Jarvis Westergård mange fine rygger å passere. Noe han gjorde til gangs. Han hadde niende beste etappetid og Oppsal var nå nummer 24, 6.46 bak ledende Stora Tuna, men under to minutter fra tiendeplass.

Vegard i pent driv på 2.etappe

Vegard: «Jaget gode rygger fra starten av og plukket løper etter løper. Løypen var veldig lettløpt, så det var bare å følge med på eget kart og løfte blikket for å jakte detaljene foran meg. Merker at det går bra underveis siden jeg tar igjen gode lag som gikk ut før meg. Ekstra deilig å se at jeg bare spiste meg nærmere og nærmere Tyrving, selv om de forsvant litt da jeg hadde to små kroker på slutten. Men kom meg ganske effektivt og nøyaktig inn til mål og kunne gi Jørgen en oppløftende beskjed om at han hadde korte gaflinger der ute.»

Og Jørgen leverte til de grader. Med tredje beste etappetid, kun slått av Martin Regborn og Elias Jonsson, plukket han plass etter plass og spurtet Oppsal inn til en helt fantastisk sjetteplass, bak IFK Göteborg, Stora Tuna, Halden, OK Orion og Hagaby.

Jørgen på vei mot tredje beste etappetid
Deilig å se Oppsals GPS blant lagene som fighter om topp 10
Det var omtrent på dette tidspunktet flere sofasupportere utbasunerte at de heretter skal løpe i pyjamas

Jørgen sa dette etter knalletappen: «Veldig bra etappe av meg idag, kan ikke si noe annet. Morsomt å løpe ut når gutta foran har gjort jobben og vi kan være med og kjempe om topplasseringer.
Selv har jeg typ ingenting å plukke på mitt eget løp, en 10sekunders sleiv er vel det meste jeg finner av rent tidstap, så det må jeg si meg veldig fornøyd med. Fikk bruke ryggen til Martin Regborn i noen deler av løypa, noe som også hjalp med farten , deilig å se at jeg har nivået til de beste inne, og spesielt så tidlig på sesongen.»

Resultatet, gult på blått!
Sjetteplass ga tur opp på podiet!

Det var ytterligere to Oppsal-lag med i Skåne, men et par forfall gjorde at hverken andrelaget for herrer eller damelaget ble fulltallige, og det var dessverre litt for sent for løperbanken. Ask Olaussen og Olai Stensland Lillevold fikk løpt hver sin etappe for Oppsal 2, og lå på ca 100.plass, men kun 18 minutter bak teten, da de avsluttet stafetten etter to etapper.
Ask: «Startet i bakre halvdel av startfeltet og fikk kjenne på førsteetappefølelelsen med mye bryting og knuffing på den relativt korte strekningen til startpost. Havnet et stykke bak i toget etter noen små kroker på de første gaflingspostene. Løp opp noen plasser på et veistrekk, men hadde for lite fart i beina til å klare å avansere noe særlig mer.»

Ask på første TV-post

Olai: «Vi forsøkte å fylle på fra løperbanken, men rakk ikke før fristen. Mikko Eerola (nr. 8 inn på 1.etappe) var nesten litt på glid siden han var satt opp på et kombinasjonslag uten lagkamerater. Det hadde vært vært kult å sende Ask ut på 2.etappe etter han! Kjente at de to foregående dagene hadde satt sitt preg på bena, og siden vi ikke hadde sisteetappe ble fokus i dag å flyte igjennom og forsøke å gå plettfritt teknisk. Det var ikke så lett i en heftig gaflet løype, og det ble et par kroker underveis. Rått å komme i mål og følge kampen helt opp til podieplass for førstelaget. Heftig avslutning på en ellers meget bra påskesamling og helg!»

Damelaget med Margrethe Wisløff og Tina Kalleson var nummer 59 av 97 lag etter to etapper. Göteborg-Majorna vant prestisjeoppgjøret mot IFK Göteborg, med Pan-Kristianstad, OK Linné og Stora Tuna på de neste plassene.

Trangt om plassen ut fra start i damestafetten

Tina var godt fornøyd med både etappen og påskesamlingen: «Dette har vært en bra tur, med fine folk. Gode økter i åpent og spennende terreng og tøffe konkurranser. Godt fornøyd med både mellomdistansen og stafetten, og det var spesielt gøy å heie inn Jørgen til 6. plass for herrelaget. Svenskene kan virkelig det å arrangere stafett!»

Resultater

Allerede neste helg drar et Oppsal-lag til Kolmårdskavlen ved Norrköping – stafetten er viktig i tio-forberedelsene!