Sondre med kruttsterk sesongstart i Vildmarksfejden

Sondre Olaussen imponerte stort da han tok tredjeplass i H18E1 i Vildmarksfejden – langdistanseløpet som var første konkurranse i en spennende konkurransehelg som også inkluderer WRE, Swedish League og første runde i Swedish Relay League. Det er derfor meget sterk deltagelse i Skåne i påskehelgen.

Sondre var bare 1.38 bak vinneren Ludwig Rosen (Göteborgs-Majorna). Han ga bort en del til første post, men løp deretter jevnt godt i de 8,9 kilometerne og det holdt hele veien til pallen i et 82 mann sterkt felt.

Pallen i H18E: f.v andremann Anton Jonsson (OK Tyr), vinner Ludwig Rosen (GMOK) og Sondre (foto: Svensk Orientering)

Men det er flere Oppsal-løpere på samling i Skåne. Jørgen Baklid og Vegard Jarvis Westergård ble hhv nummer 20 og 30 i herrenes WRE. Det var sju og ti minutter opp til Max Peter Bejmer (IFK Göteborg), som vant foran Gustav Bergman (Ravinen) og Haldens sterke franskmann Guilhem Elias.

I kvinnenes WRE ble Tina Kalleson nummer 72. Ask Olaussen ble nummer 36 i H20E, og Olai Stensland Lillevold tok en fin andreplass i H21-2, kun slått av fjorårets norgesmester natt, Haldens Niels Christian Hellerud.

Lørdag er det langdistanse, før Oppsal har to herre- og ett damelag påmeldt til Göingestafetten 1.påskedag – den har forøvrig full TV-dekning på IOFs livesenter, det koster bare seks euro, perfekt når påskeværet er så råttent som nå! https://tv.orienteering.sport/