Vinterhelg med Ola Dilt-åpning i strålende sol – og Birken

Et vinterkledd Østmarka var rammen for åpningsdagen av Ola Dilt 2024 – turorientering i Østmarka for 58. gang! Det var et jevnt sig av folk som kom, og det ble solgt ca 290 konvolutter; omtrent det samme som i fjor. Det er mange gjengangere på åpningsdagen. De eldste har passert 80, og det var gledelig mange barnefamilier som kom.

Etter snøværet lørdag kunne søndagen by på strålende sol og vakker vinterstemning! Mange av deltagerne var nok godt fornøyd med stien som ble tråkket i snøen mellom postene på åpningsdagen.

Både barn og voksne satte pris på å grille pølser og få seg litt kaffe og kake etter skogsturen. Her fikk man også en prat om årets poster, og mimring om tidligere års turer. I år er det over 100 poster i den ordinære kartpakka, pluss gjesteposter i Lillomarka og Follo, de historiske postene, fjernposten, Minidilten og “grønne turer”.

Takk til gjengen som lagde en flott åpningsdag!

Og fikk du ikke handlet på søndag – ikke fortvil. Årets kartpakke kan du skaffe deg på mange måter. Enten ved avhenting på følgende adresser (betaling med Vipps)

-Skjelbek: Bølerbakken 5B (Bøler)
-Stenstad: Johan Castbergs vei 53 (Trosterud)
-Zachariasen : Folkvangveien 54 (Høybråten)
Eller få den i posten etter å ha bestilt på turorientering.no/oppsal
På denne nettsiden vil du også finne øvrig nyttig informasjon.

Du kan lese alt om årets Ola Dilt her.

En rekke Oppsal-løpere var også i aksjon under Birkebeinerrennet. Klassikeren fra Rena til Lillehammer ble for aller første gang flyttet fra lørdag til søndag på grunn av værforholdene lørdag. Søndag var det derimot helt andre takter fra værgudene også i Innlandet.

Som eneste løper med “Oppsal Orientering” som klubb finner vi Bent Erik Skaug, som gikk inn til en 27.plass i M55 på 3.19.37, meget pent under rådende forhold. Oppsals andre løper i Birken, riktignok uten å spesifisere “orientering” var Arne Johannes Løkken, med 384.plass i M25.

To Oppsal-kjenninger representerte også Vålerenga, Per-Ivar Nikolaisen ble nummer 76 i M45, mens Kjell Winther tok en sterk tiendeplass i M75.

Det ble også levert solide resultater fra Rustad-løpere med Oppsal-link. Ungdomsmamma Elisabeth Longva Berger slo til med klasseseier i K55-59. Synne Syversen Gihle gikk over halvtimen raskere enn i fjor og tok en flott andreplass i K16-17. Oppsal-styremedlem Marie Hammer Iversen tok merket med god margin og ble nummer 43 i K30.

Beste tid av alle med Oppsal Orientering-link (med alle mulige forbehold for å ha oversett noen i listene) hadde Sondre Olaussen. Han ble nummer 14 i M18-19 med 3.18.27.

Også i Ungdomsbirken var det mange kjente navn. Ane Risstad Sundnes tok f.eks en flott 16.plass i K15, mens 2011-gjengen som herjet i råtassfeltene i fjor, og som nå har blitt ungdomsløpere, viste at de er allsidige og gjør det skarpt også med ski på beina. Nicolai Moli var raskest av fjorårs-oppsalråtassene med 30.plass i M13.