KonkurranseVeteran

Reiserapport fra Karibien

For mange av klubbens aktive løpere er slutten av november tidspunktet man tenker mest på ski-o og gjerne oppsøker snø for treningene sine. Men det gjelder ikke alle. Her kommer Heidis reisebrev fra tur til varmere strøk.

En liten gruppe av klubbens veteraner bestående av Åse og Roar Flydal og Inger Lise og Heidi Bjordal valgte å heller sette kursen vestover og oppsøkte barmark i Karibien for sin førjulstrening. At temperaturen lå på behagelige 26-28 grader er heller ingen ulempe for veteraner.

Når man er på seilskip-cruise med PWT Travel, arrangert av og for o-løpere, får man tett program med o-løp (ni på ni dager), hard konkurranse i de fleste klasser (over hundre deltakere fra sju nasjoner) og artige og varierte omgivelser med løp på åtte ulike øyer/land.

Ikke så ofte man løper på et kart med hav rundt nesten terrenget. Her kart fra Antigua.

Løpene var en blanding av gateløp og skogsløp og det var stor variasjon i omgivelsene. Søvnige Charlestown på Nevis, hvor man traff på flere geiter enn mennesker i gatene, var noe annet enn mer eksklusive Gustavia på St Barts, der starten var rett bak hjørnet med Dior-butikken. På Dominica fikk man oppleve at regnskogen er tett, og på Antigua lærte vi at de har bratte bakker med mye løs stein i Karibien også.

Se flere bilder fra Heidi og kart:

Det gjelder at bilene har gode håndbrekk på St. Barts. Postplassering øvre høyre Wrangler-frontskjerm – alternativt ende på avløpsrør.
Flere steder med tett skog og høydekurver.
Postplassering øst for Aloe Vera.
Startkø mellom Dior- og Bvlgari-butikkene på St.Barts, som VG nettopp omtalte som “milliardærparadiset”….
Er man på en seilbåt må man selvsagt både ha kart og o-løype. Dog ingen post i utkikkstønna i toppen av masten.