Konkurranse

Kadaverløpet: Truls nummer sju i ultraklassikeren på Ås

Truls Hestengen og Sveinung Syversen var Oppsals representanter i Kadaverløpet 2023, et løp som mange nok vil hevde er for de helt spesielt interesserte, andre vil si det er for de aller tøffeste, mens andre igjen vil kalle det mild galskap. Årets trase gikk gjennom Gaupesteinmarka og Kroer tilbake til Ås, og kunne by på 25,2 seige kilometer i luftlinje, stort sett på kart med langt mindre målestokk enn vanlig. I år – 1:30.000 og 20 meter ekvidistanse, noe som førte til en del bomming og i praksis alt fra 30 til 50 km løping.

Kadaver’n er det eldste og antagelig mest prestisjefylte idrettsarrangementet ved NMBU (tidl. UMB, tidligere NLH). Det ble første gang arrangert i 1958, og fra første sekund var det klart at det skulle være tøft å komme seg gjennom. Mål er samme sted hvert år, men deltagerne blir busset til ukjent startsted.

Årets vinner ble Anders Haugskott, som kom i mål på 3 timer, 15 minutter og 11 sekunder. Haugskott sikret seg dermed retten til å bruke den legendariske vinnerskjorta det neste året. Han ble den 31. vinneren av Kadaver’n gjennom tidene. Håvard Tveite har flest seiere med tolv. Beste kvinne var Rannveig Winsnes Nordhagen. Med 4.09.38 hadde hun 11.beste tid av samtlige. Truls endte på sjuendeplass, 32 minutter bak vinneren. Plasseringen i topp 10 gjorde at han sikret seg poeng i Adelskalenderen. Sveinung ble nummer 27, omtrent nøyaktig en time bak Truls. Tidligere Oppsal-løper Kristoffer Fiane Pedersen tok en sterk femteplass.

Årets utgave hadde, utrolig nok med tanke på vær og forhold, svært høyt deltagerantall. 126 løpere stilte til start, en brøt, en ble disket. “Superkadaverne”, dvs de med lengst løpstid, var i år ute i 10 timer og 15 minutter!

Resultater, livelox og mye om løpets kultur og tradisjoner på hjemmesiden

Hovedfoto: Instrukser gis før start ved kommunegrensa mellom Enebakk og Nordre Follo (foto: arrangør)