Konkurranse

Sterk konkurransehelg for Oppsal: seiere på tre arenaer

Sesongen er langtfra over (selv om den akkurat nå er midlertidig satt på vent), og i helga ble det Oppsal-seiere på ikke mindre enn tre fronter.

I lørdagens Gørretråkket ble det sågar to klasseseiere – Eilert rapporterer fra sykkelorienteringsklassikeren i Moss:

“Årets siste mulighet for sykkelorientering gikk fra Fuglevik Marina litt syd for Moss i nydelig oktober-vær, der føtter og fingre fikk kjørt seg rundt null graders temperatur. Arrangørklubben OK Moss hadde laget 2 flotte løyper med skikkelige veivalgsmuligheter.

VM-medaljørene Sondre Ladim og Marius før start

Hele 50% av den norske delegasjonen som var med på junior VM MTBO i Tsjekkia i august var på startstreken. Dermed var det duket for skikkelig trøkk – i hvert fall i den lengste løypen på 22 km. Sondre Ladim fra arrangørklubben og Marius Aamodt arrangerte en improvisert fellesstart med de siste års sterke vinner Odd Ivar Lindløv – for øvrig en meget sterk rytter fra Moss som kjente i løpsområdet godt.

Løpsledere hadde tippet en vinnertid rundt 1:30 og fasiten ble 1:31:46 etter at Marius lenge fikk status som «disket» pga død EKT-brikke, men GPS-spor i Livelox reddet dagens prestasjon – som ikke minst viste et godt tråkk da han rykket fra junior VMs sisteetapperytter, Sondre Ladim, inn mot mål. Lars Klyve sitt ønske om at bror, Stein, måtte slås, gikk derved også i oppfyllelse med hele 51 minutter.

I den korte løypen på 10,8 km var det få forhåndsfavoritter. Endelig var det VM’s supportapparat sin tur til å vise at de hadde lært litt av å stå på sidelinjen under VM i MTB-O i august!

Eilert hadde spisset sykkelform med sykling til og fra jobb en gang i uken og fikk tidlig hentet fram godfølelsen fra de tsjekkiske skogene i medvinden i Østfold. Det ble en overraskende seier i den kort klassen, muligens påvirket av et litt mindre ambisiøst startfelt enn lenger sør i Europa. Derved hadde Oppsal Orientering full pott i herreklassene i årets Gørretråkket som ble arrangert for 18 gang.”

Kortløypa

Resultater fra Gørretråkket

Men helgens suksesshistorier stoppet selvsagt ikke med dette. I Grankvistløpet, ultralangdistansen til våre naboer i Østmarka OK – som ble arrangert for 66.gang, slo Serhii Kiziiov til med seier i mellomlang løype, mens Stepan Skvirsky ble nummer åtte i kortløypa.

Du kan se hele Serhiis løp her

Resultater Grankvistløpet

Søndag var en tomannsdelegasjon fra Oppsal på plass i skogen rundt næringsministerens møbelfabrikk for å delta i Eidskog O-lags “Langtur’n”. Nils Nikolaisen har vunnet mange løp denne sesongen, og tok en ny seier i de paddeflate grensetraktene, han var 29 sekunder foran andremann i kortløypa og leverte kilometertiden 7.06. Per-Ivar Nikolaisen fikk lettere spill i langløypa, her var seiersmarginen nesten fem minutter – og Per-Ivar, som presset kilometertiden ned i 6.38, understreker at alle bør unne seg minst ett o-løp på furumoer med maks 20 meter stigning.

Magnor. Flatt.

Resultater Langtur’n

I helgen var det også en sjelden søndagsutgave av Geoforms rankingløp. Lars Ballangrud ble nummer 12 i langløypa.

Resultater