KonkurranseRåtassene

Råtassene løp så det luktet svidd i det iskalde Blodslitet

Litt kulde ødelegger ikke humøret til Oppsals fine gjeng med Råtasser! Herlig innsats av alle, og ekstra gratulasjoner til Nils som tok sølvet i ellevill norsksvensk duell, fulgt av Nicolai på bronsen. Sosialt ble det gull, med bowling og pizza etterpå.

Årets Blodslitet var av den herdende sorten. De yngste løperne måtte tidligst opp om morgenen, men til tross for snøfnugg i lufta var det ingen misfornøyde fjes å se blant Oppsals Råtasser. I tillegg til at dette er en særdeles positiv og hyggelig gjeng, ble muligens stemningen enda bedre av at de visste at det ventet bowling og pizza etter løpet.

Først ut var den store guttegjengen i H11-12. I et særdeles smalt utløp hadde de guttejuniorene foran seg og veteraner bak seg. Det gjaldt å legge ut i høy nok fart til ikke å bli trampet ned, men heller ikke løpe ned de av juniorene som tok det litt pent ut fra start.

Nils Nikolaisen, Nicolai Moli og Ulf-Håkon Jordin klarte å snike seg forbi på høyresiden av feltet, og la i vei i teten på det som var en ganske krevende løype både o-teknisk og fysisk. Særlig til første post var det vanskelig og lange partier uten ledelinjer. Etter hvert kom den løpssterke svensken Melker Martner opp på siden. Ulf-Håkon fikk en bom etter å ha ligget langt fremme lenge, og Nicolai måtte gi slipp på duoen med Nils og svensken foran. Nils fortalte etterpå at han forsøkte å riste av seg Melker ved flere anledninger, ved å ta snarveier her og der, men til ingen nytte. Svensken lot seg ikke slå, og da Nils i et siste desperat forsøk ikke klarte å lure ham i et alternativt veivalg til siste post, ble det svensk seier i duellen. Nils klokket inn på 23 minutter på 4,1 kilometer, som ga Oppsals beste kilometertid i årets Blodslitet, med 5.45.

Ikke mindre imponerende var det at Nicolai klarte å sikre tredjeplassen, nok en gang et godt løp av førsteårsråtassen fra Manglerud. Da han slapp Nils og svensken, klarte han å beholde roen og orientere sikkert på egen hånd de siste postene. Ulf-Håkon spurtet inn til 13. plass. Litt lenger ut i rekkene løp både Ulrik Juveli Pedersen, Halvor Longva og spesielt Tore Berger Gjelstad solide løp. Trym Berger Gjelstad kom seg også fint gjennom. I det hele tatt fortsetter Jukola-laget til 2032 å ta form.

Aja Bartoszko og Hanna Våland Almås tok det noe roligere rundt løypa i D11-12, og påpekte at det hadde blitt en bom i begynnelsen, men var likevel strålende fornøyd etter løpet.

Også i de yngste klassene kunne Oscar Nordstrand, Torje Schrøder Nilsen, Astrid Hovland Fløystad og Ola Mariussen Wright rapportere om morsomme turer i skogen.

Sjelden har det vært så velfortjent med bowling og pizza som etter denne innsatsen, altså. I bowlingen ble det ymse resultater, der det vekslet mye mellom hvem som var på bunn og topp. Vi merket oss at småsøsknene var spesielt treffsikre. Gunnar på 3 år var blant de som klinket ned alle kjeglene. Så her gjelder det å henge i for storebrødre og storesøstre.

Selv om det nå går mot slutten på sesongen, er det fortsatt ikke helt over. Det er et knippe godbiter igjen. Neste ut er Trollnatta for mange av Råtassene, det tradisjonsrike nattløpet til Koll lørdag 4. november. De som ikke er redd for lave temperaturer, bør også få med seg Frostsprinten til Røyken dagen etter, søndag 5. november.

Øvrige klasser: Seiere til Ingeborg, Kjell og Vegard