Junior og seniorKlubbenKonkurranseLandslagVeteran

Supersøndag: VM-gull, veteran-seier og rå NM-stafetter

For en søndag det ble for Oppsal Orientering!

*Gull på mellomdistansen i døve-VM til Hanna Fedosieieva!

*Seier til Per-Ivar Nikolaisen og tredjeplass til Kjell Winther i veteranmesterskapet!

*Sjette- og 11.plass til førstelagene i NM-stafettene!

Hanna Fedosieieva løper inn til gull på mellomdistansen i WDOC i Solna

Hvor skal vi begynne? Kanskje på WDOC i Sverige, der Hanna Fedosieieva fulgte opp sølvmedaljen fra langdistansen med å ta seieren på mellomdistansen. Hun var 40 sekunder foran Hanna Androsovych i mål, og Anna Vanasaun sørget for at Ukraina tapetserte pallen. De er klare favoritter på stafetten som avsluttet mesterskapet.

Resultater mellomdistanse

I Modum lyktes det for Per-Ivar Nikolaisen! Han løp inn til en imponerende seier i H45 på mellomdistansen i veteranmesterskapet, og skriver i løpsrapport på facebook:

«Jeg har aldri vunnet noe NM, og har bare en bestenotering fra et hovedløp for ungdom i Drangedal i ’92, omtrent den gangen Sputnik toppet hitlistene. Jeg har holdt på og holdt på, siden jeg først og fremst synes det er veldig gøy og fordi det gir meg masse energi til alt mulig annet. Men etter 38 år i skogen og noen tusen mil med o-løyper skulle det altså skje. Gull i norgesmesterskapet for veteraner, etter at kartet stemte magisk med terrenget hele tiden, og jeg bare løp og løp. Jeg er ingen Warholm eller Ingebrigtsen, ingen TV-kommentator vil noen gang skrike seg hes for meg, men sukk for en bra milepæl og inspirasjon til å ta 38 nye år. Let’s go!»

 

Kjell og Per-Ivar (foto: Bent Erik)

Kjell Winther fulgte opp lørdagens seier på langdistansen med tredjeplass i H75, 38 sekunder fra seier!

Resultater

Så til NM-stafettene på Vatnestrøm, der de blå og hvite slo solid fra seg! I damestafetten åpnet Ingeborg Roll Mosland med en solid førsteetappe hvor hun var helt framme i tetklynga gjennom hele etappen, inntil det ble en liten miss på runden etter arenapassering. Likevel var Oppsal 1 nummer 14 etter første etappe. Ingvild Maalen-Johansen løp laget opp fire plasser, og på siste etappe fikk Tonje Vassend bl.a bryne seg på Ingrid Lundanes og Svetlana Mironova. Tonje sto imponerende bra mot på ankeretappen, og løp inn på 11.plass rett bak BUL-Tromsøs sterke junior Elisa Götsch Iversen. Dermed forsvarte førstelaget fjorårets plassering!

Andrelaget med Tina Kalleson, Marie Hammer Iversen og Mari Kalleson ble dessverre disket.

Herrestafetten hadde over 60 lag på start! Både Sondre Olaussen (lag 2) og Olai Stensland Lillevold fikk mye TV-tid i løpet av første etappe der de hele veien lå i forfølgergruppa.

Håkon Raadal Bjørlo leverte en enormt sterk andreetappe og hadde tredje beste etappetid, kun bak NTNUIs Sander Arntzen og Jørgen Baklid. Dermed var en topp 10-plassering absolutt innen rekkevidde, og da det også viste seg at flere av lagene foran hadde slurvet med kodesjekken i de tette gaflingene jaget Vegard Jarvis Westergård en topp seks-plassering da han passerte arena. Det så akkurat ut til å glippe, men Freidigs Håvard Sandstad Eidsmo, som hadde femten meters luke på Vegard ut fra siste post, ble litt for selvsikker, klarte å miste emit-brikka da han hi-fivet med publikum langs oppløpet og måtte snu!
Dermed sikret Oppsal 1 en formidabelt bra sjetteplass!

På andrelaget løp Ludvig Rødnes og Ask Olaussen de to siste etappene, og Ask måtte akkurat gi tapt for Sandnes i dagens heftigste spurt om en plass i topp 20 – men 21.plass i NM til andrelaget er rått!

Og like rått: Tredjelaget med Christoffer Ånensen, Aksel Nikolai Aubert og Oskar Mella ble nummer 26 etter en sterk sisteetappe.

Resultater NM

En utrolig bra helg for Oppsal – nå bør alle stille opp på tirsdagens trening og torsdagens treningsløp – her blir det mange smil og klapp på ryggen!

Noen av arrangørens bilder fra NM-stafetten:

Ingeborg med helt framme i feltet ut fra start
Ventebilde! Marie og Ingvild helt til venstre
Ingeborg mot veksling med OL- og femmilsvinner Ragnhild Gløersen Haga rett bak
Ingvild mot veksling
Fredrikstad med overtenning i herrestarten, Olai er mer fornuftig og leser kartet
Sondre har gjort en glitrende førsteetappe og sender ut Ludvig
Håkon på vei mot tredje beste etappetid på andreetappen
Ludvig på arenapassering
Vegard løper inn til sjetteplass