NM mellom: bronse til Sondre, to seniorer topp 10

Det ble en fantastisk lørdag på NM-arenaen på Vatnestrøm: en bronsemedalje, flere flotte løp og to seniorer blant de ti beste!

Sondre Olaussen tok en sterk bronse i H17-18, en bronse som var ekstra fortjent. Sondre viste nemlig spesielt god sportsånd da han etter bronsen på langdistansen oppdaget at han hadde løpt i forbudt område og deretter disket seg selv. Men i dag var det ingen tvil om bronsemedaljen bak Vebjørn Bergh-Hansen (Byåsen) og Jonas Fenne Ingjerd (Bækkelaget). Her ble det også premie til Christoffer Ånensen (13.plass), mens Aksel Nikolai Aubert ble nummer 44.

Ingeborg Roll Mosland hadde stø kurs mot en ny medalje i D17-18, men gikk på to raske bom midtveis og tapte for mye tid til at hun kunne rette det opp mot slutten. Likevel en flott femteplass! Mari Kalleson gjennomførte nærmest uten bom til 30.plass, mens Synne Utseth Bøhlerengen ble nummer 35. Anna Taksdal fra Ganddal ble norgesmester.

I H19-20 leverte Oskar Mella et kjempeløp – han ble nummer 13 og tok siste premieplass i klassen. Ask Olaussen ble nummer 24. Gullet gikk til Alfred Bjørnerød, OK Moss.

I seniorenes B-finaler ble det sjetteplass til Marie Hammer Iversen, mens Ludvig Rødnes ble nummer 18.

Hele seks Oppsal-løpere kvalifiserte seg til A-finalene. I D21 var det jevn løping av våre tre deltagere: Tonje Vassend ble best med 35.plass, Ingvild Maalen-Johansen fulgte på plassen bak, mens Tina Kalleson ble nummer 40. Det ble en meget rutinert pall der 41-årige Tone Bergerud Lye vant foran seks år eldre Anne Margrethe Hausken Nordberg, med Marianne Andersen (43) på bronseplass.

I H21 ble det levert nærmest historiske resultater, vi skal i alle fall noen tiår tilbake for å finne to Oppsal-løpere blant de ti beste i senior-NM. Men i dag skjedde det, med niendeplass til Vegard Jarvis Westergård, to sekunder foran Håkon Raadal Bjørlo. NTNUIs svenske løper Oskar Edvardsson tok gullet foran klubbkamerat Anders Vestøl med Jørgen Baklid (som representerer Oppsal fra 1.1) på bronseplass. NTNUI viste enorm bredde og tok de sju øverste plassene i H21. I juniorklassene fikk vi derimot se stor klubb-bredde: I både D17-18 og H17-18 var det 15 ulike klubber i topp 16!

Søndag avsluttes NM med stafetter – direktesendt på NRK fra klokka 1030.