NM: Seks Oppsal-løpere videre fra kvalifiseringen

Oppsal får hele seks seniorer, tre kvinner og tre menn, på start i lørdagens finaler på mellomdistanse.

I en spennende kvalifisering fra Fredheim leirskole handlet det i mange tilfeller bare om sekunder.
Både H21 og D21 var delt inn i fire kvalifiseringsheat der de tolv beste gikk videre til finalen.

Vegard Jarvis Westergård sikret den beste plasseringen med tredjeplass i heat 3, og han får dermed den beste startposisjonen av våre seniorer i morgen.

Håkon registrerer at det har gått endel plasser ved målgang

Håkon Raadal Bjørlo ble nummer 11 i samme heat. Dette var et svært  jevnt heat, med bare et minutt og 49 sekunder mellom nummer 1 og 12.

Olai startet først i sitt heat, og var også først i mål

Olai Stensland Lillevold gikk videre som tiendemann i heat 1, der han hadde første startnummer.

Ludvig var videre i et drøyt minutt, men avansementet glapp med 30 sekunder

I heat 3 var Ludvig Rødnes 30 sekunder fra å gå videre, halvveis i løpet var han inne, men litt tidstap i siste del gjorde at han akkurat røk ut. Også Vetle Drage røk ut i dette heatet.

Ingvild trygt videre med åttendeplass

I D21 ble det åttendeplass til Ingvild Maalen-Johansen i heat 4, niendeplass til Tina Kalleson i heat 1, mens Tonje Vassend gikk videre med et nødskrik som tolvte løper i heat 3. I dette heatet ble Marie Hammer Iversen slått ut.

Tina kan puste lettet ut med niendeplass

Seks av ni løpere til finalen må være noe i  nærheten av klubbrekord, og i tillegg gikk Ane Sofie Krogh (pt NTNUI) videre fra heat 4.

Juniorene er klare for mellomdistanse etter en hviledag – Oppsal stiller med Ask Olaussen og Oskar Mella (H19-20), Synne Utseth Bøhlerengen, Mari Kalleson og Ingeborg Roll Mosland (D17-18) og Aksel Nikolai Aubert, Christoffer Ånensen og Sondre Olaussen (H17-18).

Finalene i D21 og H21 kan følges på NRK1 fra klokka 11, og B-finaler og ikke minst juniorklasser på arrangørens livesenter! Det blir en spennende dag!