Lagert: Nesten for Sigurd

Det ble en thriller i Lokal-klassen i Harry Lagert-finalen. Sigurd var med i teten inn, men etter et sterkt løp manglet han litt saft i beina i avslutningen.

Lokal er den største klassen i Harry Lagerts nattcup, og Sigurd Rødnes var antagelig en av de yngste i feltet. Den relativt heftige løypelengden på over 6 kilometer er også bortimot Blodslitet-lengde for 13-åringer.

Sigurd lå på 16.plass før finalen og gikk ut på jaktstarten 6,57 bak ledende Rune Rystad, og f.eks 5 minutter bak årets dobbelte hovedløpsvinner i H14 Teodor Mo Hjelseth, men etter ca 25 minutters løping var mye snudd på hodet. Sigurd hadde løpt seg opp til 7.plass, og avstanden til teten var blitt betraktelig mindre.

Noen poster senere bommet også teten, og i siste halvdel av løpet var det en tetgruppe hvor Sigurd hang med. I mål var han 16 sekunder fra seier. I følge Ludvig var Sigurd irritert og lover revansje i Blodslitet, men uansett gratulerer vi med kjempefin løping!

Også Lavran Thorstensen og Thor Mella deltok i Lagert-finalen, begge i den nest lengste løypa på 10,2 km. Thor var raskest med 11.plass, mens Lavran ble nummer 15.

Hovedklassen Legendar ble vunnet av Bjørn Ekeberg, Tyrving, som leverte 15 km fra Sørkedalen til Nordberg på solide 2.08,40.

Landslagsløper Andrine Benjaminsen vant kvinneklassen Kari.

Allerede tirsdag er det nye nattløpsmuligheter, forhåpentligvis med bedre vær: klubbmesterskap fra Ulsrudvann.