Nordamerikansk mesterskap: nytt gull til Vegard

Vegard Jarvis Westergård tok sitt andre gull på ti dager i det nordamerikanske mesterskapet i California. Han forteller om en klar seier på langdistansen i Sagehen forest:

«God innledning av meg, så jeg tok igjen den beste amerikaneren ganske tidlig. Men så gikk vi begge på en bom hvor han så posten først mens jeg surret videre litt. Ble den klassiske følgefeilen med bom på neste strekk også da jeg snek meg forbi en ny mini-stein uten å se skjermen. Så herfra måtte jeg skru opp tempoet for å ta igjen den langreiste amerikaneren. Men etter et bra midtparti fikk jeg syne på han igjen på 17.post. Begynte å røyne på etter å ha vært ute en stund i høyde helt opp i 2140moh. Men holdt hodet kaldt og traff bra i avslutningen. Store differansen på resultatlisten bak han jeg tok igjen. Nytt gull i kolleksjonen!»

I morgen fortsetter mesterskapet med stafetter.