Konkurranse

O-Ringen i Åre er i gang: Sigurd med bestetid på 1.etappe

O-Ringen 2023 er i gang – over 20.000 orienteringsløpere er samlet i Åre! Blant dem noen fra Oppsal, Per-Ivar rapporterer:

«Gøy og litt slitsomt med Justin Bieber-stemning for å komme seg på bussene når 20.000 mennesker skal ut i gokk for å løpe o-løp. Dette er stort!

Det ble en krevende start for både Oppsals tropp og mange andre i Åre. Diffust fjellterreng, skråli og mange gjørmetråkk hit og dit gjorde at man måtte ha styr på kompasset. Det ble en etappeseier på oss. Sigurd Melsom feiet gjennom 5km Svår og vant denne klassen. Nils Nikolaisen fikk forøvrig en fin start med en 14 plass i en fyldig H12-klasse, mens Per-Ivar Nikolaisen tok en 24. plass etter at det ble litt tungt i oppoverbakkene på slutten. I dag er det revansj for både de med mispunch og de med storbommer. Og sola har lovet å skinne på oss.

Åre byr på god mat, badeland, jump yard, downhill biking, pumptracks og det meste. Så vi gleder oss til den videre ferden.»

I eliteklassene var det Ask Olaussen som hadde den beste plasseringen med 45.plass i H20E – her knuste Martin Vehus Skjerve feltet og vant med fem minutter.

Resultater