VM: Vegard med delt 20.plass på mellomdistansen!

Vi gratulerer Vegard Jarvis Westergård med en knallsterk topp 20-plassering på mellomdistansen i VM! Vegard kom inn på samme tid som Lauri Sild, Estland og Topi Syrjalainen, Finland.

Et solid gjennomført løp gjorde at han var 8.09 bak verdensmester Matthias Kyburz i mål. Sveitseren forsvarte sitt VM-gull fra 2021, utklasset feltet og vant med hele to minutter til landsmann Joey Hadorn. Overraskelsesmannen Jannis Bonek fra Østerrike løp inn til bronse etter en vanvittig sterk avslutning.

De norske gutta nådde ikke opp i medaljekampen, Kasper Fosser ble nummer sju, Eskil Kinneberg nummer åtte og Gaute Steiwer nummer elleve.

Det var en teknisk krevende mellomdistanse med mye bomming i de første ca tre kilometerne, som gikk i et meget detaljrikt terreng. Fra andre TV-passering var det langt mer veiløping og høyere fart, og det var her Bonek og Hadorn løp seg inn i medaljekampen på bekostning av svenskene Albin Ridefelt og Gustav Bergman, samt finnen Oli Ojanaho.

Vegard et kvarter i lederstolen fra sin startposisjon 21 – han beholdt teten til finnen Miika Kirmula løp inn drøye to minutter foran. Ser vi på differansene til verdensmesteren underveis gjør ikke Vegard noen store feil, og det eneste store enkelttidstapet kommer vel på strekket til post 21, der det viste seg at mange sleit med å finne riktig inngang.

Post 3: +1.20

Post 4: +1.48

Post 7: +2.56

Post 12: +4.30

Post 13: +5.08

Post 14: +5.15

Post 16: +5.32

Post 19: +6.47

Post 20: +7.07

Post 21: +8.07

Post 22: +8.10

Mål: +8.09

 

Uansett leverer Vegard et strålende løp, ikke minst med tanke på den knallharde langdistansen som satt i beina fra torsdag. Enkelte trenere skal ha ment at det ville bety et minutt å ikke ha løpt langdistansen. Det skal også sies at løypeleggerne bommet ganske grovt med stipulert vinnertid på 34 minutter. Matthias Kyburz var eneste mann under 40 minutter med sine 38.19.

Kvinnenes løp ble vunnet av Tove Alexandersson, foran Natalia Gemperle og Hanna Lundberg. Alexandersson løp på 37.26, Gemperle på 39.44 og Lundberg på 40.00. Også det et godt stykke over de 34 minuttene som var antydet på forhånd…her ble det fjerde- og femteplass til Ane Dyrkorn og Andrine Benjaminsen, med Ingrid Lundanes på 23.plass.

Søndag avsluttes VM med stafetter fra klokka 1210, Canada stiller lag og vi håper Vegard har nok igjen i beina til en ny, bra gjennomføring!