Landslag

VM mellomdistanse: Vegard nr. 14 i heatet, klar for finale

Vegard Jarvis Westergård er klar for VM-finalen på mellomdistanse! Han gjorde det ganske spennende ved å bli nummer 14 i sitt kvalifiseringsheat – cuten går på 15.

På den ikke altfor stabile live-GPSen kunne det se ut som om et par retningsfeil gjorde at Vegard tapte tid til de beste i heatet. Svenskenes regjerende europamester Albin Ridefeldt var sraskest, så mye som 1.11 foran Kasper Harlem Fosser. På papiret så også dette ut som det sterkeste feltet, med sterke navn som Anton Johansson, Olli Ojanaho, Tomas Krivda, Loic Capbern og Martin Hubmann. Vegard var 5.59 bak Ridefeldt, og var 17 sekunder foran australieren som endte på 16.plass i heatet. Nå viste det seg tilslutt at også 16.plass ville gått bra, ettersom ingen av de øvrige løperne fra Canada var topp 15 i sine heat – 18.plass var beste, og reglene er slik at inntil 15 nasjoner som ikke har noen kvalifisert på ordinær måte får med sin beste løper.

Samtlige nordmenn, både kvinner og menn, er klare for finale (Andrine Benjaminsen levde riktignok farlig en stund med en parallellfeil i skrålia mot slutten, men reddet 11.plass) – men det ble ingen heatseiere – de ble fordelt mellom Sverige og Sveits. Også Nydalens Bojan Blumenstein er klar for finale, han endte to plasser foran Vegard i heat 2.

Mellomdistansefinalen er på lørdag, men allerede i morgen skal det løpes om medaljer i Flims-Laax – det er varslet en av tidenes hardeste langdistanser! Den sendes på NRK fra kl 1200, eller så er det mulig å følge med i IOFs livesenter.