Pinseløpene: det bør gå mot mesterskapsplass

Sondre Olaussen og Ingeborg Roll Mosland bør begge stå på listene når NOF skal ta ut troppene til ungdoms-EM og junior-VM etter prestasjonene i helgens uttaksløp. De var to av mange Oppsal-løpere som leverte sterk innsats på Kongsberg.

Juniorene hadde løpstest lørdag, langdistanse søndag og mellomdistanse mandag. Ingeborg tok en solid femteplass søndag. Det var tre løpere som skilte seg ut, ellers var det jevnt i feltet. Ingeborg var best av løperne som til vanlig løper i D17-18. På mellomdistansen skjedde det samme: Ingeborg ble nummer fem og var raskest av løperne i yngste juniorklasse. Selv om hun var syk under sprint-NM og ikke fikk noe resultat der vil det være overraskende om hun nå ikke blir en av de seks som får plass i troppen til junior-VM i Romania, med mindre landslagsledelsen bestemmer at de bare sender 19-20-åringer til VM. En plass blant de fire som skal til ungdoms-EM i Bulgaria, der eldste klasse er W18, må det i alle fall bli.

Sondre Olaussen bør også finne fram pass og få fram bulgarsk i google translate-appen. Han imponerte på Kongsberg, med åttendeplass på langdistansen (nest beste H17-18) og sjuendeplass på mellomdistansen (beste H17-18). Det er rått av førsteårsjunior Sondre, som virkelig har funnet formen i vår. Det er også verd å merke seg at Oppsal var blant de aller største klubbene i juniorguttas uttaksløp, med sju og åtte løpere på start, og enda noen som satt hjemme!

Men det var flere enn juniorene som var i aksjon på Kongsberg! Selv om det gjerne blir litt ekstra fuzz rundt uttaksløp må vi ikke glemme resten av klubben. For eksempel deltok to H11-12-lag i ungdomsstafetten mandag, og fikk god trening i å holde hodet kaldt og takle stress – ikke minst da en av løperne mistet kartet i kaoset i feltet og måtte bite seg fast i løperen foran. I det hele tatt leverte både råtasser og ungdom fine løp i skog med langt færre stier enn vi er vant til fra Østmarka!

Lørdagen kunne by på kremterreng på toppen av alpinbakkene, og her ble det levert flere bunnsolide løp: Kari-Ann Ånensen vant D45, her ble Mila Zaharinova nummer seks, Olai Stensland Lillevold ble nummer to i H21, Dagrun Brox Rayamajhi ble nummer fire i D40, Sigve Vågsnes nummer fem i H45 og Julia Brox Rayamajhi nummer seks i D13-14.

Søndagens langdistanse hadde start på toppen av alpinbakken og mål i bunnen. I tillegg til de nevnte juniorene nevner vi bestetid for Ola Marius Pedersen i Åpen AL, andreplass for Nils Nikolaisen i H11-12 og fjerdeplasser til Roar Bjordal (H75) og Mila Zaharinova (D45).

Mandagens skråli-fest av en mellomdistanse hadde litt færre Oppsal-løpere på start, men det ble stadig løpt bra, med bl.a fjerdeplasser til Olai Stensland Lillevold (H21) og Espen Aubert (Åpen AK).

Resultater dag 1

Resultater dag 2

Resultater dag 3

Resultater ungdomsstafetten

Bilder fra helgens løp (foto: Terje W. Pettersen, Per-Ivar og Dagrun):