SOLrenningen: solide løp i årets første store løpshelg

Når Østfold-helgene starter er sesongen i gang for alvor. I helgen var det løp fredag, lørdag og søndag i Sarpsborg og ved Rudskogen.

Det som trakk flest startende, også mange Oppsal-løpere, til Rudskogen var nok først og fremst eliteklassene for senior, der det både var WRE (World ranking event) og ikke minst uttaksløp til den norske troppen for verdenscupstarten siste helg i april. Konkurransen var meget sterk med bl.a mange av de beste svenske og sveitsiske løperne på start i tillegg til det norske landslaget og selvsagt mange løpere med ambisjoner om en plass på vcup-laget.
I den siste kategorien fonner vi Håkon Raadal Bjørlo (hovedbildet) – han hadde dessverre tidlig startnummer begge dager, men det betød også lang tid i tet etter målgang.

Lørdag ble det en 22.plass fra startnummer 2, 4.16 bak vinneren Eskil Kinneberg i et løp hvor Håkon dessverre tapte noe tid på siste del av løypa og dermed havnet på feil side av «streken» med tanke på en av de åtte ledige plassene til verdenscuplaget. Han var 11. beste norske løper.
Vegard Jarvis Westergård slipper å bekymre seg for uttaksløp, han er selvskreven i Canadas lag, men leverte et fint løp og ble nummer 17 på mellomdistansen, forøvrig plassen bak regjerende verdensmester på mellomdistanse, Matthias Kyburz. Olai Stensland Lillevold var tredje Oppsal-løper som fikk plass i det 85 mann store startfeltet i H21E1, han ble nummer 49.

I H21E2 gjorde Olav Johannes Deelstra et gledelig comeback med 35.plass, junior Ask Olaussen prøvde seg i seniorklassen og endte på plassen bak. På plassen bak der igjen fulgte vår NTNUI-utlånte Are Wigaard, mens Ludvig Rødnes ble nummer 59.

Kvinnenes eliteklasse ble ikke splittet opp, og dermed fikk alle Oppsals representanter testet seg mot den ypperste verdenseliten, ettersom både Tove Alexandersson og Simona Aebersold var å finne på startstreken – i tillegg til hele det norske landslaget og mange andre sterke løpere fra Sverige, Sveits, Tsjekkia, Ukraina mm.
Vår juniorlandslagsløper Ingeborg Roll Mosland imponerte stort og endte som nummer 23, også hun fra startnummer 2. Ingeborg var 15.beste norske løper, tredje beste junior (beste D17-18) og 7.40 bak Tove Alexandersson. Tonje Vassend ble nummer 54, Tina Kalleson nummer 63 og Marie Hammer Iversen nummer 80.

Søndagens langdistanse fristet ikke så mange til å jage WRE-poeng, men Håkon var stadig inne i kampen om verdenscup-plassene. Fra tidlig startnummer (igjen!) – nr 9 – ble det litt tyngre på søndag, og han ble tilslutt nummer 30, femtende beste nordmann.

Ingeborg Roll Mosland gjorde et nytt godt løp, ble nummer 29 i kvinneklassen og var igjen tredje raskeste junior!

Vi gratulerer hele gjengen med gode løp og viktige rankingpoeng.

Men det var ikke bare WRE i Østfold i helgen, selv om senioreliten naturlig nok fikk mye oppmerksomhet.
Dessverre var det mye kluss med tidtaking og lister, slik at vi rett og slett ikke er sikre på om listene som oppgis i eventor er de korrekte. Mange mener at de har fått en god del ekstra minutter, men vi vet at f.eks Christoffer Ånensen løp to meget gode løp i H17-18E, Nils Nikolaisen var tredje raskest i H11-12 og Dagrun Brox Rayamahji vant sprinten i D40 fredag. Og ikke minst: det var over 30 Oppsal-løpere til start! Om to uker, under publikumsløpene for verdenscupen i Østfold, satser vi på det dobbelte!