Vi er godt i gang – mange pallplasser og gode løp i helga

Dette var kanskje den første helga med bredt løpstilbud ikke altfor langt fra Oslo, og det var mange som benyttet sjansen til å komme i gang med konkurranser!

Store deler av den norske senioreliten hadde likevel dratt et stykke fra Oslo og var på plass i Kristiansand, der forbundet har hatt åpen seniorsamling denne uka. To Oppsal-løpere hadde også tatt turen til Sørlandet, Vegard Jarvis Westergård og Tina Kalleson. Begge fikk gjennomført mange gode økter, pluss at de deltok i KOK 2-dagers i helgen.

Vegard imponerte stort på lørdagens langdistanse, hvor han ble nummer to, bare sju sekunder bak NTNUIs Eirik Langedal Breivik. Landslagets Magne Dæhli var over fem minutter bak Vegard. (Hovedbildet: de fem beste på langdistansen, foto: Anders Nordberg)

Tina Kalleson tok sjuendeplass i et felt hvor det var verdenscup-løpere på de fire første plassene, der Nydalens veteran Tone Bergerud Lye holdt de yngre landslagsløperne bak seg.

Søndagens mellomdistanse ga to åttendeplasser til våre løpere. Her var det tett i feltet. Vegard var 3.09 bak vinner Elias Jonsson (NTNUI). Tina var 5.55 bak Ingrid Lundanes, som vant kvinneklassen med over minuttet.

Tonje Vassend var eneste Oppsal-løper i Vestfold 2-dagers. Hun løp inn til tredje– og femteplass i D21 i de to løpene i Sandefjord og Larvik.

Haakon Raadal Bjørlo jaktet WRE-poeng i Danish Spring ved Tisvilde Hegn, og leverte to fine løp. Han tok 15.plass begge dager i felt med solid internasjonal deltagelse, og bør dermed ha sikret seg plass i H21E1 i verdenscup-uttaksløpene rett etter påske.

De aller fleste i Oppsal-blått stilte til start i Østfold.

Ingeborg Roll Mosland startet sesongen med to seiere. Hun vant kvinnenes juniorklasse med god margin i både Nattsvermeren fredag og Blåveissprinten lørdag. I sistnevnte løp fikk hun også selskap av en stor tropp fra Oppsal – 17 løpere tok turen til Fredrikstad lørdag. Arnhild Krogh sørget for Oppsals andre seier i helgen ved å vinne D50. Det ble andreplasser til Nils Nikolaisen (H11-12) og Sturla Rognskog Mella (C-Åpen). Jonas Krogh ble nummer fire i A Kort Åpen, mens juniorgutta Sondre Olaussen, Ask Olaussen og Christoffer Ånensen viste god vårform ved å ta plassene fire til seks i H17-20.

Skiorienteringssesongen er heller ikke helt over. I Trondheim ble det aller første Hu og Hei Vinter arrangert – et ultralangdistanseløp i skiorientering til minne om avdøde Audun Heimdal, hvor NTNUIs sponsor ga 100 kroner pr deltager til kreftforskning. Ane Sofie Krogh viste at hun har holdt på formen ved å vinne dameklassen!

Våre løpere viste at de behersker mange typer terreng, sjekk kartutsnittene fra helga: