KlubbenKonkurranseTrening

Vellykket Nordjysk med fin Birken-trening i sanddynene

Den tradisjonelle klubbturen til Nordjysk 2-dages var endelig tilbake etter koronapause, og pressemeldingen fra Oppsal-troppens eventyr på Jylland er i hus! Per-Ivar rapporterer fra snødrevet på den danske vestkysten:

Etter en lang vinter var det mange av oss som hadde gledet seg til endelig å få litt barmark under føttene. Slik ble det altså ikke helt.

Etter en heftig storm på Jylland på torsdagen, lå det mellom 20 og 30 centimeter snø i terrenget. Slik gikk det til at den nordjyske langhelgen til rundt 40 våryre Oppsal-løpere ble en form for ski-orientering uten ski – med svært tunge og høye kneløft for de som startet tidlig og måtte brøyte løype, men mye spor å følge for de som startet sent.

Man skulle kanskje tro at stemningen ble laber av dette, men det ble tre fantastiske dager. Martin hadde som vanlig spikret sammen et deilig reiseopplegg, med herlige Slettestrand feriesenter som base. Særlig den yngre garde satte pris på at det gikk an å ta seg fra leilighet til frokost med Ola-bil. Maten var av gourmetstandard. Dessuten hadde de et akkurat passe stort 32 graders badeanlegg, med badstue, så vi fikk varmet tær og kropp etter snølabbingen.

Det var fortrening og nattløp på fredag, langdistanse på lørdag og mellomdistanse på søndag – mye tett bush og godt gjemte poster. Vi kunne denne gangen ikke skrive hjem om de helt store resultatene i form av topplasseringer og slikt, men resultatene i form av store og små hendelser som gjorde livet som o-løper og menneske litt rikere, var det nok av. På båten hjemover trakk løperne frem følgende store og små høydepunkter og erfaringer:

 • Superveteranen Sindre F sitt comeback i nattorientering, der han glemte at det er den røde pilen på kompasset som er nord, og gikk på en rekordsmell i planteskogen utenfor Blokhus.
 • Martins vanskeligheter med å få Oppsal-vimpelen ned i jorda når det er frost i bakken.
 • Lillesøster Mari K sto for helgens sjokkseier da hun slo storesøster Tina i nattløpet på fredag.
 • Antje løp mange kilometer i det som skulle ha vært korte løyper, men hadde noen ekstraordinært fine naturopplevelser, og tok seg tid og mindfulness til å lytte til fuglesangen (forbilledlig).
 • Noen av oss var ikke så langt unna toppen i sine klasser. Synne SG løp godt på langdistansen og dro i land en femteplass. Vigdis og Serhii tok hver sin andre plass. Og Nils, Halvor og Magnus løp et flott nattløp.
 • Supersuperveteran Anders F hadde en enorm fremgang fra lørdag til søndag, og kappet innpå forspranget Lars K hadde opparbeidet seg på ham etter noen år med laber aktivitet. Kanskje er han snart forbi hvis det fortsetter slik. Følg med, følg med, utover i sesongen!
 • Boye var svært fornøyd med å få trent mye, og kjente et behov for å restituere en hel uke.
 • Undertegnede Per-Ivar var litt seig i beina etter mye skigåing i vinter, men var veldig glad for at han fikk tatt seg en skitur i de uhyre vakre omgivelsene i sanddynene på Slettestrand, perfekt oppladning og balsam for sjelen foran Birken.
 • Når vi først nevner undertegnede Per-Ivar. Han satte ny personlig rekord i å bomme innenfor postringen. Hele syv minutter gikk det på letingen i krattskogen. Han insisterte på at den var plassert to og en halv meter feil.  Sjekk post fem på langdistansen på Livelox.
 • Vi fra Oppsal har noen læringspunkter til danskene. Dersom unge nordmenn i blått og hvitt spiller «I love orienteering» fra en høyttaler langs oppløpet, gir det god stemning, ikke dårlig stemning, o-løp er ikke et bibliotek. Nummer 2, og kanskje enda viktigere, kart på start kan fort klistre seg sammen når det regner eller snør, så sørg for at 12-åringer ikke river med seg mer enn et kart om gangen, så det blir nok til alle (iallfall til de blåhvite).
 • Ellers kan vi jo nevne at bussen til våre o-venner fra Rogaland (Sandnes) fikk seg en tur utenfor veien på glatta. Ingen skadet, og bussen var vel helt fin. Det gjorde imidlertid at det ble ekstra langt til arena for et par av Oppsal-jentene som havnet i bilkøen bak uhellet. Men det ble nå iallfall et slags oppslag om orientering i lokalavisen der nede.

På båten hadde vi også en felles hyllest av Martin som ordnet denne turen for små og store. Tusen takk, og nå kan sesongen bare starte! Vi tåler alt!”

Bilder fra turen – fotografer er Elin, Ingeborg, Per-Ivar, Bjørg Ingunn, Sindre og Serhii:

Denne bildekrusellen krever javaskript.