Håkon med solide løp i den svenske sesongpremieren

Håkon Raadal Bjørlo leverte tre solide løp i Sverigepremieren i helgen. Han var topp 6 både på mellom- og langdistansen.

Sverigepremieren arrangeres av Pan-Kristianstad helt sør i Sverige, og er svenskenes tradisjonelle sesongstart, vanligvis med solid deltagelse. Så også i år, med over 1000 løpere på start.
Håkon Raadal Bjørlo var Oppsals eneste representant, og gjorde sine saker bra i H21.

Han starter med 13.plass på fredagens nattløp, men det var bare oppvarming. Lørdag ble det sjetteplass på mellomdistansen, mens han klatret et hakk opp på søndagens langdistanse.

Fredag gikk seieren til OK Ravinens Axel Granqvist, tredjemann i Swedish League-finalen i fjor. Samme mann vant lørdag, med fjorårets juniorverdensmester Axel Elmblad (OK Bredaryd) på plassen bak.

Elmblad ble også nummer to på søndag, men da var det Jonas Gustafsson fra OK Kåre som var raskest. Eskil Kinnebergs lagkamerat i Falun vant siste runde i Swedish League i fjor, og leverte også en sterk førsteetappe for OK Kåre i Jukola.

Håkon var 3.21 bak på lørdag og 7.47 bak på søndag – svært lovende sesongstart!