Ane nest beste norske senior, Ingeborg nummer sju i junior

Årets internasjonale høydepunkt i skiorientering er i gang, med Oppsal-løpere både i EM senior og VM junior. Konkurransene i Latvia startet med sprint, og våre to leverte meget bra!

Ane Sofie Krogh ble nest beste norske løper og gikk inn til delt 11.plass, 2.03 bak vinneren Daisy Kudre Schnyder fra Estland. Det ble svensk på de fire neste plassene, mens Evine Westli Andersen ble best av de norske på en niendeplass. Hun var 18 sekunder foran Ane. Årets suverene norgesmester Anna Ulvensøen gikk på en real bom tidlig i løpet, og var halvannet minutt bak allerede på første passering etter 0,7 km. Ane var også beskjedent plassert i starten (22.plass på første passering), men avanserte godt utover i løpet.

Ane (til venstre) mot mål, hun har tatt inn landslagskollega Idunn Strand med to minutter (skjermdump, IOF/orienteering.sport)

Ingeborg Roll Mosland ga også bort noen sekunder for mye i starten av løypa – hun ga bort 41 sekunder til den svenske vinneren Ella Turesson på de første 800 meterne. Det var utgangen fra den første posten som ikke var optimal for Ingeborgs del. De 41 sekundene var mer enn hun tapte på hele resten av løpet – i mål var Ingeborg 1.11 bak Turesson, noe som holdt til en sterk delt sjuendeplass!

Ingeborg (lys rød strek) velger ikke den beste utgangen fra post 1 og legger igjen mesteparten av tiden hun var bak vinneren i starten av løypa

Det ble norsk medalje i kvinnenes juniorklasse – Kristin Melby Jacobsen tok sølvet 23 sekunder bak Turesson. Birgit Dorthea Madslien ble nummer seks, tre sekunder foran Ingeborg.