Oppsal i 2022 – hvem startet i flest løp? Se topplista!

Det nærmer seg årsmøte, det nærmer seg årsmelding, det er tid for å gjøre opp status: hvem var klubbens mest aktive løpere i året som gikk? Og da snakker vi målt i antall starter i terminfestede løp i Norge – klubbmesterskapene regnes ikke med, heller ikke stafetter eller løp utenlands. Og dette er kun “vanlige” o-løp, skiorientering, sykkelorientering og pre-o kommer i tillegg.

Tallene for fjoråret viser at vi er på god vei tilbake til pre-pandemisk nivå! 27 løpere stilte i 20 eller flere løp, dessuten kom det til en del medlemmer midtveis i sesongen som nesten klarte tjue løp fra august og ut, så her blir det knallhard konkurranse neste år. I 2021 var det bare åtte løpere som hadde mer enn tjue løp, i 2020 var det 17, mens det i 2019 var over tredve løpere som rundet tjue starter.

I alt 196 løpere er registrert med minst en start i eventor, det er en betydelig prosent av klubbens totale medlemsmasse (og det er også en kraftig økning fra 147 i 2021), og bare fem færre enn rekordåret 2019. Tilsammen endte vi på 1717 starter i 2022. Det er mer enn 400 opp fra fjoråret, men et stykke unna 2019, da vi hadde 2004 starter. Men det betyr vi både har klart å holde rekrutteringen oppe, samtidig som de fleste etablerte medlemmer har funnet fram o-sko og kompass igjen, men at utstyret ikke er like ofte i bruk. Det skal vi rette på i 2023!

Tallene viser også at Oppsal-løperne liker både sprint og skog. Vi stilte flest løpere i andre og fjerde løp av Oslo City Cup (67), mens “pallen” i skogsløpene var O-festivalens mellomdistanse (55), Blodslitet (53) og Lørdagskjappen (52).

I korona-sesongene 2020 og 2021 holdt det med henholdsvis 30 og 36 starter for å toppe lista, det var ikke godt nok i år. Blant de ni løperne som hadde over 30 starter i 2022 er det et flertall kvinner, fem mot fire, og både råtass, ungdom, junior og 40+ er representert. Men nok prat, her kommer nedtellingen (selvsagt med forbehold om feil), i topp 9 finner vi:

NUMMER NI, med 30 løp: Mari Kalleson

Mari er alltid høyt oppe på lista, og var blant annet en av de som gjennomførte “dobbelen” med Oppsals langløp og Natt-o-toget samme dag – slik passerer man den magiske 30-grensa!

NUMMER ÅTTE, med 31 løp: Per-Ivar Nikolaisen

Ny sterk sesong for Per-Ivar som også overtar som råtass-ansvarlig neste sesong! Men det holdt ikke til å bli best i foreldregenerasjonen i år, for på

DELT SJETTEPLASS, med 32 løp: Ram Rayamajhi

Ram har holdt høy fart gjennom hele 2022!

DELT SJETTEPLASS, med 32 løp: Ingeborg Roll Mosland

Det er bare å bøye seg i hatten for en sesong som har inneholdt NM-gull i skiorientering, knockoutsprint og langdistanse, soleklar sammenlagtseier i norgescupen, to bronser i ungdoms-EM og seier i Junior European Cup. Hadde ikke Ingeborg blitt heftet med alle disse representasjonsoppgavene hadde hun antagelig klatret høyere på lista : )

NUMMER FEM, med 33 løp: Julia Malathi Brox Rayamajhi

Julia har brukt siste året som råtass til å løpe masse løp! Det gir fin erfaring når hun skal over i ungdomsklassene i 2023.

NUMMER FIRE, med 34 løp: Ask Olaussen

Ask toppet lista i 2018, og har mange starter i en bra sesong som har gitt seier i både O-festivalen og Nighthawk! Men på denne lista glipper pallplassen i år.

OG SÅ – TOPP TRE:

NUMMER TRE, med 37 løp: Tuva Berger Gjelstad

Fin sesong for Tuva, som har fartet rundt på alt fra de største løpene og til knockoutchallenge i Vestfold og nattløp på Lygna

NUMMER TO, med 43 løp: Christoffer Ånensen

Klubbens mest aktive de to siste sesongene måtte se seg passert i år, men kan trøste seg med bl.a HL-medalje og en fantastisk innsats i O-ringen, der han ble beste nordmann i H16 med tiendeplass sammenlagt

NUMMER EN, med 45 løp: Tina Kalleson Klubbens mest aktive i 2019-sesongen er tilbake på toppen, og kan notere seg for sterke NM-plasseringer, pallplass i norgescup-finalen og solid løping på stafettene i sin siste sesong som junior – i tillegg til at hun er i styret i klubb OG krets!

Dette er løperne med 15 til 30 starter. Pluss i margen til Vegard og Serhii, som nærmer seg tjue starter i bare høstsesongen! Og føler du at navnet ditt mangler på lista? Vel, da er det vel bare en ting å gjøre i 2023…?

29 Sigurd Hobøl 20 Magnus Syversen Gihle
28 Nils Nikolaisen Sigve Vågsnes
Katrine Bjordal Veggan 19 Ulrik Juveli Pedersen
Synne Syversen Gihle Synne Utseth Bøhlerengen
27 Sondre Olaussen 18 Vigdis Hobøl
Elin Kalleson 17 Ola Marius Pedersen
26 Tore Berger Gjelstad Vegard Jarvis Westergård
Simen Ånensen 16 Ludvig Rødnes
Kari-Ann Ånensen Silje Syversen
24 Trym Berger Gjelstad Serhii Kiziev
Arnhild Krogh 15 Ane Hustvedt
23 Eivind Vågsnes Tale Nordby Hvenekilde
22 Marius E. Aamodt Gabriel Solem
Petter Næss Espen Aubert
21 Aksel Nikolai Aubert Ola Nilsen
Eskil Olaussen
Thor Mella