Folksom natt i Østmarka

Harry Lagerts nattcup er et sikkert høsttegn, og arrangeres i år for 18.gang. Over 200 løpere var i aksjon i Østmarka onsdag kveld.

Andre løp av Harry Lagert 2017 ble flyttet fra Gjelleråsen til Østmarkssetra etter en kartkontroll på Gjelleråsen. Arrangørene i Nydalen hadde mye godord til det ferske Ulsrudvann-kartet, og hadde fått til fine løyper på veldig kort tid. For Oppsals del var det fint å kunne hjelpe en annen Oslo-klubb, og bonus var jo at våre egne løpere fikk kort vei til løpet. Ikke mindre enn 33 Oppsal-løpere var på lista over i alt 204 startende.

Cupen har en litt annen klasseinndeling enn i tradisjonelle løp, med Rekrutt, Lokal, Ola/Kari og den prestisjetunge Legendar, hvor Sigve Vågsnes kan skilte med imponerende sju sammenlagtseiere (rett nok bare en som Oppsal-løper). Sigve var beste Oppsal-løper i første løp i cupen med en tolvteplass, og han fulgte opp med sjetteplass onsdag, 2,47 bak vinneren, ikke ukjente Anders Nordberg.

Sigve, sjetteplass i Legendar.

Ane Sofie Krogh leverte et nytt sterkt løp med femteplass i Kari-klassen. her fulgte Vigdis Hobøl opp med sjuendeplass. Lavran Thorstensen var eneste Oppsal-løper i Ola, og han ble nummer 19 blant 46 startende.

Ane med femteplass.
Vigdis med sjuendeplass

Oppsal var representert med mange ungdommer i Lokal. Det er ei løype som er ganske krevende på natta, med A-nivå til tider, og det var litt smånervøsitet før start. Det var uten grunn, for samtlige Oppsal-ungdommer fullførte løpet. Samtlige Oppsal-løpere uansett klasse fullførte faktisk.

10 av 22 løpere i rekruttklassen var fra Oppsal, og Christoffer Ånensen, Simen Skeide og Sondre Olaussen hadde de tre raskeste tidene. Alle Oppsal-løperne kom seg trygt gjennom løypa, kanskje i det som var første nattløp for noen?

Neste løp i cupen går onsdag 27.september fra “lokalet” i Sørkedalen.