Norgescup ski-o: Ingeborg med to seiere i sesongåpningen

Ingeborg Roll Mosland koblet grepet om norgescupen fra første konkurransehelg: hun vant både sprinten og mellomdistansen under helgens sesongåpning på Sjusjøen. Det var meget sterk deltagelse i helgens konkurranser, og i tillegg til hele norgeseliten var det løpere fra Sverige, Estland, Tsjekkia, Bulgaria og Sveits på start.

Lørdagens sprint ble vunnet med 21 sekunders margin til Birgit Kleppa Madslien fra Lillehammer. Samme løper to andreplassen også søndag, da var seiersmarginen et sekund større. Søndag var det forøvrig seks svensker blant de ti beste – men seieren gikk altså til Oppsal!

I seniorklassene var løpene også world ranking event. Den internasjonale deltagelsen kom tydelig fram spesielt i D21, hvor svenskene var svært sterke. Ane Sofie Krogh leverte fine løp, og var tredje beste norske løper på sprinten med sin 14.plass, bare 1.49 bak vinneren, den svenske landslagsløperen og verdensmesteren Frida Sandberg.

Oppsal hadde også to deltagere i H17-20E, lørdag var Christoffer Ånensen best med 24.plass, søndag var Marius Aamodt beste Oppsal-løper med sin 21.plass.

Det var ikke bare norgescup og elite på plass på Sjusjøen. I D15-16 gjorde Synne Syversen Gihle to fine løp, sjuendeplass lørdag og sjetteplass søndag.

Arnhild Krogh tok fjerdeplass i D50 lørdag. Også de yngste var med: Nils Nikolaisen sikret seier i H11-12 på lørdag, mens Halvor Johan Longva debuterte i skiorientering med tredjeplass, bare 2.20 bak Nils. Søndag ble Halvor Johan nummer fire med Nils på plassen bak.