Nordjysk 2023: påmeldingen har åpnet – ikke noe å vente på

Endelig skal det bli tur til Nordjysk 2-dages igjen – denne tradisjonelle klubbturen har gått fløyten tre ganger på grunn av pandemien, men i mars blir det konkurranser på Jylland, nærmere bestemt i Svinkløv og Blokhus på vestkysten.

Her er informasjonen fra sportslig leder og turgeneral Martin:

Etter tre års pause på grunn av pandemien satser vi igjen på tidlig sesongstart i Danmark i 2023! Hold av en oval helg 10. til 12 mars 2023 og meld dere på Oppsal sin tradisjonsrike klubbtur til Nordjysk 2-dages orienteringsløp her.

Dette blir en hyggelig, sosial og familievennlig klubbtur som passer for ivrige og ikke fullt så ivrige løpere i alle aldersklasser og på alle ferdighetsnivåer. Håper at mange gamle travere er klare til å gjenoppta tradisjonen. For nye Oppsal-familier med råtasser eller ferske ungdommer er dette en ypperlig mulighet til å utfordre seg selv i et annerledes og morsomt o-terreng, og ikke minst til å bli bedre kjent med andre i klubben. 

Vi har reservert for hele 60 deltakere! Klarer vi å fylle opp denne turen ser det lyst ut for stafettene utover i o-sesongen 2023.

Reiseopplegget blir i grove trekk dette:

Fredag 10.mars: 

Vi må stå opp tidlig for å rekke oppmøte på ColorLine fergekaia i Larvik kl 07:00 ! Avgang blir kl 0800, adkomst i Hirtshals kl 11:45. Frokostbuffet venter på oss på båten som lønn for den tidlige starten. 

Første stopp i Danmark er Blokhus der arrangøren tilbyr lavterskel treningsopplegg. Den som vil får kart i hånden og bare løper ut når det passer, for å teste det særpregete terrenget på Jyllands vestkyst. Anbefaler å ta treningsturen på vei fra fergen, før sjekk-in på hotellet. 

Vi har booket 4-pers ferieleiligheter på Slettestrand feriecenter, ca 40min med bil sør for Blokhus og veldig nær løpsterrenget for konkurransene på lørdag og søndag. Vi har tilgang til basseng under hele oppholdet! Det er bestilt halvpensjon, dvs vi får middagsbuffet fredag og lørdag kveld og frokost lørdag og søndag. 

Nattprolog arrangeres fredag kveld i Blokhus. Her må vi bare avtale at alle som skal dit har plass i en bil både frem og tilbake.

Lørdag 11.mars: 

Det blir langdistanse i skogen og i «kliterne» ved Svinkløv. Etter løpet er det fritid til å utforske strendene, bassenget eller restene etter de tyske bunkersene ved Slettestrand.

Søndag 12. mars: 

Mellomdistanse fra samme arena i Svinkløv. Arrangøren har lovet tidlig start for norske deltakere som skal rekke fergeavgang. 

Avhengig av starttiden må vi kanskje sjekke ut av Slettestrand feriecenter før løpet, rett etter frokosten. Er vi heldige rekker vi en dusj og kan sjekke ut etter løpet. Vi bør dra kl 11:30 for å komme tidsnok til fergeavgang med Stenaline kl 13:50 fra Fredrikshavn. Også på denne overfarten får vi lunsjbuffet. Kl. 17:20 ankommer fergen Göteborg. Herfra finner alle veien hjem på egenhånd, forhåpentligvis utslitt, men fulle av gode opplevelser!

Vær oppmerksom på …

På grunn av reservasjonene som er gjort og betalingene som begynner å forfalle fra januar er det viktig å få oversikt over hvor mange som vil bli med før årets utgang. Ta en prat i familierådet og meld dere på med én gang! Påmelding er bindende etter 31.12.2022. Sjekk at reiseforsikringen din dekker eventuelt forfall pga sykdom. Sjekk også at alle i familien har gyldig pass i mars 2023.

Arrangørens innbydelse med nøyaktig informasjon om løypekategorier og -lengder skal komme før jul. Meld dere på allerede nå, uansett. Påmeldingsskjema i Eventor mangler foreløpig valgmuligheter for løypene. Informasjonen deles og påmeldingsskjema oppdateres så snart innbydelsen er kommet. Det vil være mulighet å justere valgt klasse også etter påmeldingsfristen.

Egenandel blir 2.500kr for alle over 35 år og 1.500 for alle under 35. Dette dekker fergeoverfartene med buffet, overnatting i 4-pers leilighet med halvpensjon og løpsavgift.

Vi kjører med private biler. Kostnadsdeling for kjøringen avtales direkte med sjåføren. Kryss av i påmeldingsskjema om du kan kjøre og hvor mange ledige seter du har.