Trimtex cup: To pallplasser sammenlagt

Oppsal-ungdommene leverte ikke bare på Tusenfryd, i Trimtex Cup har de levert i hele år: Anselm og Ane sikret seg pallplass sammenlagt.

Finalen i Trimtex Cup, som altså består av åtte løp for ungdomsklassene i Akershus og Oslo, var lagt til Tusenfryd. Dermed ble det sprint, høy fart, små marginer og tette oppgjør i mange klasser. Anselm Reichenbach (H13-14) har hatt flere opptredener i den gule ledertrøya gjennom sesongen, men i dag glapp det litt ved to anledninger, strekktidene viser to bom på ca halvminuttet hver – og Anselm var nøyaktig minuttet bak Teodor Mo Hjelseth og Kasper Bakken Ulseth i mål. Nydalen-duoen delte seieren, og Teodor Mo Hjelseth vant også cupen sammenlagt, sju poeng foran Anselm. Mo Hjelseth vant også begge distanser i H13-14 under hovedløpet på Beitostølen.

Anselm i bra driv under finalen på Tusenfryd.
De to postene hvor Anselm (rød strek) hadde sitt tidstap.

Sigurd Baugstø Rødnes leverte også et flott løp, og ble nummer sju i den store 13-14-klassen. Han var 26 sekunder bak Anselm.

Sigurd (212) har hentet inn løperen foran på vei mot sjuendeplass i H13-14.

Ane Sofie Krogh ble nummer tre i finalen og også nummer tre sammenlagt. Ane har levert en bra sesong, men den er ennå ikke over – til helgen drar hun til Trøndelag og O-Idol hvor hun er en av sju 16-åringer som er plukket ut direkte av  forbundet. Der møter hun også igjen dagens vinner i D15-16, Jenny Baklid fra Konnerud – Baklid som vant begge distansene i hovedløpet i år.

Ane med en litt uvanlig hindring i løypa.

D13-14 er den tredje klassen i cupen hvor Oppsal har med løpere. Katrine Bjordal Veggan ble nummer 9 i dag og fikk samme plassering i cupen sammenlagt. Neste år får Katrine selskap i klassen av mange jenter fra 2005-årgangen!

Katrine på vei mot niendeplass.

Vi må også passe på å gratulere Nydalen, som tydeligvis gjør et strålende ungdomsarbeid. De tok sammenlagtseieren i alle fire klasser, men har et stort miljø og MANGE løpere spredt over hele resultatlista – og akkurat det siste er gjerne et tegn på et klubbmiljø hvor det er fint å være og plass til alle – ikke bare de som tar mål av seg til å kjempe helt i toppen av resultatlistene. Men vi kommer etter: med tanke på mengden løpere som har deltatt på råtasstreningene i høst vil også Oppsal ha mange løpere i alle ungdomsklassene om bare ett til to år. Her er sammenlagtresultatene i årets cup: http://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/373

Arenaen må nok ta noe av “skylda” for at deltagerne i de yngste klassene var langt i flertall i dette løpet, og . Arrangøren lokket også med gratisbillett i fornøyelsesparken for deltagerne i Trimtex Cup, og reduserte priser for deltagere i de øvrige klassene, så det var mange som tok en lang dag på Tusenfryd. Det var i alt 28 Oppsal-løpere som stilte til start, og det var mange som løp fort:

Jakob i løypa. Jenta i gul trøye er sammenlagtvinneren i D13-14, Pia Young Vik fra Nydalen.

Jakob Andersen Gjedebo ble nummer 2 i H11-12. Flere andre fra råtassgruppa deltok også, og gjorde gode løp. Mange kanskje for første gang utenfor klubben? Og det er gøy å følge med på råtassene; f.eks Synne Syversen Gihle og Iben Johansen-Barli som viste at de taklet overgangen fra N-Åpen til D-10 ved å gjøre fine, feilfrie løp. Blant de litt eldre fulgte Lavran Thorstensen opp lørdagens pallplass med sjetteplass i H17. Heidi Bjordal ble nummer 5 i D40, mens Vigdis Hobøl tok 7.plass i D17. Her er alle resultater: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=8191&groupBy=EventClass

Snorre Veggan brukte kameraet veldig godt – her er noen flere av hans blinkskudd fra søndagen:

Uhyre urban startpost
Sigurd og Anselm ble begge topp 10 i H13-14.
Birk Thorstensen gjorde et løp uten store feil og ble tredje best av de seks Oppsal-gutta i H13-14.
Marius Aamodt (H13-14) i fint driv.
Amelie Aamodt (D15-16) gjør seg klar.
Tina Kalleson ut fra startpost.
Pallen sammenlagt i D15-16; Kristine Kravdal (Gjø-Vard), Oda Scheele (Nydalen) og Ane.
Ola Nilsen i uvante orienteringsomgivelser.
Heidi Bjordal Veggan med et bra løp i D40.
De yngre Oppsal-løperne var i flertall, her Mari Kalleson og Marie Bjordal Veggan i D11-12.
Mari og Marie etter målgang, klare for en dag i fornøyelsesparken!