Harry Lagert 1: solid start for mange Oppsal-løpere

I kveld var det klart for første runde i et av høstens vakreste eventyr, Harry Lagerts nattcup.
I år disker arrangørene opp med en endring i klassetilbudet, cupen har vokst så voldsomt at Lokal-klassen nå har blitt delt i en dame- og herreklasse. Ellers er det vanlig opplegg med Legendar, Ola, Kari og Rekrutt. Sistnevnte er en C-løype, mens de øvrige skilles på lengden i den avsluttende jaktstarten, på innledningsløpene er det mellomdistansepreg og rundt 30-35 min vinnertid. På de innledende rundene gjelder det altså å tape så lite til teten som mulig.

Over 170 deltagere stilte til start, blant dem tolv fra Oppsal. Håkon Raadal Bjørlo var nærmest vinneren i sin klasse, bare 41 sekunder bak vinneren i Legendar med fjerdeplass. Kari-Ann Ånensen fikk samme plassering i Lokal Damer, 2.27 bak vinneren. Christoffer Ånensen ble nummer to i Ola, 1.17 bak vinneren. Her ble Sigurd Rødnes (bildet) nr 6 og Erik Persson nr 8. Ingeborg Roll Mosland var best i Kari med sjetteplass, mens Endre Wigaard var beste Oppsal-løper i Lokal herrer med sin 21.plass. Med 61 deltagere var dette den klart største klassen.

Neste løp, onsdag i høstferien, er et bonusløp der alle deltagerne får 30 sekunders bonus på jaktstarten. Neste ordinære runde er 12.oktober fra Isdammen på Årvoll.