13-16Konkurranse

Trimtex Cup: to pallplasser, 22 Oppsal-løpere tok poeng

Christoffer Ånensen og Sondre Olaussen klarte pallplasser i årets Trimtex Cup – etter helgens to avslutningsløp endte de på andre – og tredjeplass sammenlagt i H15-16.

Hele 22 løpere fra Oppsal har deltatt i minst ett løp i Trimtex Cup denne sesongen.

Sesongen ble avsluttet med to løp i helgen, Høstløpet i Nordre Follo på lørdag og Nydalten på søndag. Ettersom Nydalten var finaleløpet måtte det telle i sammendraget, før dette var seks av de ni første løpene tellende.

Høstløpet gikk i et stirikt terreng på Kantoråsen sør for Kolbotn. 39 løpere fra Oppsal stilte til start. Sondre Olaussen stor for det beste resultatet i ungdomsklassene da han vant H15-16. I øvrige klasser slo Vegard Jarvis Westergård og Ola Marius Pedersen til med dobbeltseier i H21 mens Arnhild Krogh vant D50. det ble også fire tredjeplasser, til Julia Brox Rayamajhi (D11-12), Hanna Fedosieieva (D21), Marius Aamodt (H17-18) og Petter Næss (H70).

Resultater Høstløpet

For Nydalten flyttet man seg til Maridalen og terrenget ved Låkeberget. 48 Oppsal-løpere brukte søndagen i skogen. Arnhild Krogh fullførte helgens dobbel med en ny seier i D50. Sigve Vågsnes og Mila Zaharinova sørget for en minneverdig dag for husstanden med seiere i H45 og D35. Mens Sindre fører an i familien Fjogstads sterke comeback på samlingsplass med seier i H40.

I Trimtex Cup-finalen ble det ingen klasseseiere, men Oppsal-løperne markerte seg med solid laginnsats: Plassifrene 3-5-7-9 for Sondre Olaussen, Christoffer Ånensen, Aksel Nikolai Aubert og Sigurd Hobøl i H15-16, i D15-16 ble det tre topp 10-plasseringer ved Synne Syversen Gihle (5), Tuva Berger Gjelstad (7) og Synne Utseth Bøhlerengen (10). Eivind Vågsnes ble nummer 9 i H13-14.

Resultater Nydalten

Sammenlagt i Trimtex Cup var det altså solide 22 løpere fra Oppsal på listene denne sesongen, og sju av dem endte i topp 10: Christoffer og Sondre er nevnt, Aksel ble nummer 8 totalt i H15-16. Eivind Vågsnes fikk sjetteplass sammenlagt i H13-14. I D15-16 ble det sjette-, niende- og tiendeplass til Synne SG, Tuva og Synne UB, sistnevnte var også bare tre poeng fra å sikre seg den grønne spurttrøya i årets cup.