Stafetter

Nighthawk: Oppsal vant herrestafetten på trist dag for o-Norge

Ludvig Rødnes, Håkon Raadal Bjørlo, Ask Olaussen, Ola Marius Pedersen og Vegard Jarvis Westergård sørget for Oppsals aller første seier i herreklassen i Nighthawk etter en tett kamp med Tyrving gjennom både natten og dagen.

Vegard Jarvis Westergård gikk ut 58 sekunder bak Tyrving og Håkon Jarvis Drage på den siste etappen, men slo knockout på broren allerede før meldeposten – avstanden i mål var tilslutt 3.42 i Oppsals favør. Bækkelaget på tredjeplass var nesten kvarteret bak, mens de største forhåndsfavorittene Nydalen ble diskvalifisert. Samme skjebne led forøvrig Oppsals andrelag.

Tyrving hadde kommandoen etter nattetappene – hvor Håkon, Ludvig, Vegard og Ask var Oppsals kvartett – og var åtte minutter foran, men på dagetappene hentet Håkon, Ola Marius og Ask inn tid på hver etappe, slik at Vegard fikk et glimrende utgangspunkt 58 sekunder bak teten.

I kvinneklassen kjørte Nydalen med tre av løperne som vant kvinnestafetten i Tiomila i lagoppstillingen, og fikk raskt en stor luke til de øvrige lagene. Men Ane Hustvedt, Vigdis Hobøl, Ingeborg Roll Mosland og Tina Kalleson var i pallkampen hele stafetten, og sikret tredjeplass, bak Nydalen og Ås-NMBU, men foran Bækkelaget.

I ungdomsklassene ble det åttendeplass i jentestafetten for Synne Utseth Bøhlerengen og Mari Kalleson, mens Sigurd Hobøl, Eivind Vågsnes og Sivert Landrø Grindedal tok 14.plass i gutteklassen.

I Masters ble det 14.plass til Boye Bøhlerengen, Morten Mosland og Kine Dirro.

Det er meget sterkt å starte stafetthøsten med en klasseseier, men to diskvalifiserte lag er en ripe i lakken! Uansett lover denne innsatsen godt før KM-stafettene til helgen!

Bilder fra årets Nighthawk:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

For den norske orienteringsfamilien ble Nighthawk-helgen preget av den triste meldingen om at Audun Heimdal, verdensmester i skiorientering og regjerende norgesmester på mellomdistanse og stafett, døde i helgen etter alvorlig sykdom. Det er nærmest ufattelig at det er under et år siden han herjet med norgeseliten under NM i Kilebygda. Flere av våre medlemmer har vært i samme klubb som Audun. Håkon har bodd på samme o-kjøkken, Olai og Vegard var klubbkamerater med Audun så sent som i juni, og de aller fleste norske klubber leverer løpere til, og har kontakt med, NTNUI-miljøet, så denne triste meldingen preger hele o-Norge. Tankene går til Auduns familie og venner.