EM mellomdistanse: Vegard trygt gjennom kvalifiseringen

Oppsals og Canadas Vegard Jarvis Westergård er gjennom det første nåløyet i EM i orientering – han tok seg videre fra kvalifiseringen til mellomdistansen i Estland.

Vegard ble nummer 17 i sitt heat, med 45 sekunder ned til “streken” – de 20 beste i hvert heat gikk videre. Finnen Miika Kirmula vant heatet foran hjemmeløperen Lauri Sild. Eskil Kinneberg (6.plass) og Elias Jonsson (13.plass) gikk videre fra samme heat. Stjerner som Yannick Michiels og Martin Regborn klarte ikke å ta seg videre fra heatet. Svenske Gustav Bergman og tsjekkiske Thomas Krivda vant de to andre heatene.

Det var mange som fikk problemer i det estiske bush-terrenget. Tiomila-vinner Lukas Liland var eneste nordmann videre fra heat B – på en 20.plass! Og Kasper Harlem Fosser i heat C var nede på 25.plass litt over halvveis i heat C, men reddet inn en 16.plass på slutten. I samme heat gikk Gaute Steiwer og Magne Dæhli såvidt videre med 15. og 19.plass. Hans Petter Mathisen, Andreas Sølberg og Jørgen Baklid klarte ikke å kvalifisere seg til mellomdistansefinalen på lørdag.

Også i kvinneklassen røk flere profiler ut, svenske Karolin Ohlsson tok seg aldri inn etter en tidlig bom og er ute, det samme er Polens sterke løper Aleksandra Hornik og Norges Anna Ulvensøen og Kaja Winsnes Nordhagen.

Andrine Benjaminsen imponerte med seier i kvinnenes heat A. Her ble Marie Olaussen nummer tre og Ingrid Lundanes nummer 11. Ane Dyrkorn og Victoria Hæstad Bjørnstad ble nummer seks og åtte i heat B, mens Tone Bergerud Lye ble nummer fem i heat C.

I morgen skal det løpes om de første medaljene i EM – da er det langdistanse i et flatt og grønt terreng. Vegard starter klokka 13.02, løpene kan følges på TV på NRK fra kl 13, men allerede fra klokka 10 er det første start og resultatservice på IOFs livesenter. Go Canada!