O-ringen: Krevende start på den svenske sommerfesten

O-ringen er i gang i Uppsala! Oppsal stiller med 14 løpere, og troppen har proft nok levert ukas første pressemelding:

Da er første dag i O-Ringen gjennomført for Oppsals tropp. Det var mildt sagt noe annet enn Østmarka – et småkupert terreng med mange detaljer gjorde at man måtte følge med nærmest hele veien. Så selv om det var lettløpt, ble det vanskelig å presse ned kilometertidene til det helt fantastiske.

Når så å si alle de best i alle aldre er samlet, blir det også en realitetsorientering for hvor man ligger i forhold til «verdenseliten» i din klasse.

– Blant de første i H45 er det medaljører av alle slaga fra ulike verdensmesterskap, løpere som har bøtter og spann med seiere fra Tiomila og Jukola, forteller Per-Ivar Nikolaisen etter endt løp der han egentlig var ganske fornøyd, men likevel kom et godt stykke bak.

De som hadde raskest kilometertid i klubben var Oppsals nyrekrutterte i H21-klassene, Håkon Raadal Bjørlo som ble nummer tre i H21 Lang og Vegard Jarvis Westergård som ble nummer 22 i H21 Elite, der svenskenes landslagsløper Gustav Bergman tok en klar seier, to minutter foran Eskil Kinneberg. Vegard hadde bare en annen løper som representerer en norsk klubb foran seg på lista (Fredrikstads Gaute Steiwer) og har kun tre minutter opp til topp 10.

Men Christoffer Aanensen bet også fra seg (19.plass) i en H16-klasse der nivået var skyhøyt. I O-Ringen er det jo viktig å løpe jevnt godt og bomme lite gjennom hele uka, så her er det bare å holde koken oppe. – Bare å finne den gode rytmen, så kan selv verdensmestre bomme, påpeker Per-Ivar.

Alle resultater

Simen mot mål i H13
Jan Henrik mot mål
Nysignerte Olai kjører allerede retro-trøye
Vi lar Are i NTNUI-drakta få være med

For øvrig er det et utrolig arrangement også på andre måter. Alle løpene går i år innenfor et kvarters sykkelavstand fra Uppsala sentrum og O-Campen. Bra for både miljøet og løperne, med tidenes fyldigste sykkelparkering i noe o-løp, ja kanskje ethvert idrettsarrangement gjennom historien.

Ca 1/3 av sykkelparkeringen
Compact games. Imponerende med så mye bra o-terreng tett på sentrum