O-festivalen: Topp resultater i løypa, topp stemning på klubbtur

Vi har hatt en flott helg på Kongsvinger! Sterke sportslige prestasjoner, spesielt imponerende i juniorklassene, mye læring før vårt eget arrangement og ikke minst en svært vellykket felles overnatting på Ingelsrud gård ga årets O-festival terningkast 6 med Oppsal-øyne.

Det sportslige først: FOR en helg for våre to sterke juniorer Ingeborg Roll Mosland og Ask Olaussen. Begge vant sin klasse på fredagens sprint. På lørdag ble begge nummer to på mellomdistansen-. Og på søndagens jaktstart langdistanse ble det en ny seier til Ingeborg, mens Ask ble nummer tre!

Ingeborg gjorde en spesielt rå sprint og vant D17-18E med hele 48 sekunder – det er utklassing, ikke minst med tanke på at det var 40 nye sekunder ned til tredjeplass. For Ask derimot, var fredagen den første av flere sekundstrider i H17-18E. Han vant tilslutt med tre sekunder. På lørdagens mellomdistanse gikk sekundene derimot “feil” vei, Ask var ett sekund bak vinneren!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Søndagen var det jaktstart langdistanse for juniorene. Ingeborg gjorde en herlig opphenting, og sammen med Freidigs Maria Strømdal Wiik hentet hun kjapt inn de tre minuttene lederen gikk ut foran. I spurten mot trønderjenta var Ingeborg sterkest, og kunne innkassere seier nummer to på tre dager!

I H17-18E gikk fire løpere ut med 15 sekunders mellomrom. Ask hang med til arenapassering, men måtte slippe teten etterhvert og løp inn til tredjeplass, to og et halvt minutt bak vinneren. Vi tar av oss hatten for prestasjonene til Ask og Ingeborg denne helgen – fantastisk levert!

Tina Kalleson gjorde en fin langdistanse i D19-20E med sjuendeplass, bare to minutter fra pallen.

Men det var ikke bare elite i aksjon – Oppsal hadde rundt 50 løpere på start i helgen.

Mange løpere og tett med poster på festningen. Marius har kontroll.

Sprinten på Kongsvinger festning var tricky og hadde mer enn nok bakker. Det ble ingen flere klasseseiere til Oppsal, men mange topp seks-plasseringer: Jonas Krogh tok andreplass i H17-20, Per-Ivar Nikolaisen og Espen Aubert ble nummer tre og fire i H45. I H50 og H55 ble det femteplasser til Morten Mosland og Thor Mella, Tuva Berger Gjelstad ble nummer 5 i D15, mens Mari Våland Almås tok en fin 6.plass i D11-12 og Eskil og Sondre Olaussen samme plassering i henholdsvis H14 og H16.

Lørdag var det kokvarmt og støvete på mellomdistansearenaen ikke langt fra den første o-kongen Magne Lystads treningstrakter på Lunderseter. Thor Mella la femti mann bak seg og tok seieren i H55. Ola Marius Pedersen vant H35. Ram Rayamajhi hadde nest beste tid i Åpen-B, mens Sondre Olaussen ble nummer tre i H16 og Nils Nikolaisen tok fjerdeplass i H11-12.

Råtasser klare for ny runde!

De under 12 var forøvrig knallharde på lørdag – etter mellomdistansen var det tid for en times lagkonkurranse. Her ble beste Oppsal-lag nummer 8, men alle hadde det moro!

Kreftene holdt for de fleste også på dag 3. Christoffer Ånensen ble nummer fem i H16, Synne Syversen Gihle nummer sju i D15. Ola Marius Pedersen tok en ny seier i H35. Ram Rayamajhi hadde igjen nest beste tid i Åpen B. Nils Nikolaisen klarte tredjeplass i H11-12, Kari-Ann Ånensen ble nummer fire i D45 og Vigdis Hobøl nummer fem i D40. Thor Mella ble nummer seks i H55, mens Sivert Landrø Grindedal og Simen Ånensen ble nummer åtte og ni i H13. Over 50 Oppsal-løpere startet også søndag.

I tillegg var mange på arenaen uten å løpe. Det var mye å merke seg til vi skal ta over stafettpinnen neste år, og mange hadde nyttige timer som observatører på ulike områder av arrrangementet.

Overnatting på Ingelsrud gård var en innertier! Her var det god plass i diverse bygninger og lavvoer, og ikke minst ubegrenset plass til telt. Det ble god tid til å bli bedre kjent, leke, bade og hygge seg. Fellesmiddagen lørdag var en suksess! Stor takk til Per-Ivar som fant fram til stedet og Thor som tok hovedorganiseringen!

Flere bilder fra helgen:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Resultater sprint fredag

Resultater 15,16 og eliteklasser lørdag og søndag

Resultater øvrige klasser lørdag

Resultater øvrige klasser søndag