Unionsmatchen: AOOK nr 2, seks fra Oppsal i troppen

Akershus og Oslo (AOOK) ble nummer to i Unionsmatchen i helgen – Göteborg ble for sterke på hjemmebane. Vestergötland ble nummer tre.

Unionsmatchen er en konkurranse mellom ungdommer fra åtte orienteringskretser, AOOK, Mjøs-O, Østfold og Buskerud fra Norge, Bohuslän-Dal, Halland-Skåne, Vestergötland og Göteborg fra Sverige. Hver krets stiller med ti løpere i hver av klassene D13-14, H13-14, D15-16 og H15-16, slik at det var en stor tropp på 40 løpere fra Akershus og Oslo som dro til Borås og Gøteborg for å forsvare kretsens farger. Blant dem var det hele seks løpere fra Oppsal: Sondre Olaussen og Christoffer Ånensen (H15-16), Tuva Berger Gjelstad, Synne Utseth Bøhlerengen og Mari Kalleson (D15-16) og Eivind Vågsnes (H13-14).

Unionsmatchen avgjøres ved at tidene til de fire beste løperne fra hver krets i hver klasse legges sammen i det individuelle løpet lørdag, og så slås det sammen med tidene til kretsens fire beste stafettlag søndag.

Christoffer gjorde et teknisk solid løp uten bom.

Lørdag var det Christoffer som sto for den beste plasseringen av Oppsals løpere, med sin femteplass i H15-16. Christoffer var nest beste AOOK-løper, og viste hvor teknisk stødig han er ved å være løperen som turte å gå rettest på gjennom de fem kilometerne. Av alle som har lagt ut spor på livelox er det han som har løpt kortest distanse! Det ble dobbelt Göteborg i klassen, forøvrig ved de samme to løperne som var gutteløperne på Göteborg-Majornas vinnerlag i ungdomsstafetten i Tiomila tidligere i vår. Sondre tok en fin 11.plass blant de 67 startende og var tredje beste AOOK-løper.

I D15-16 var Tuva best av våre med 36.plass, mens Eivind ble nr 28 i H13-14.

AOOKs eneste klasseseier lørdag kom ved Helene Scheele i D13-14. I de øvrige klassene ble det svensk seier.

På ettermiddagen fikk løperne følge verdenscupkonkurransene i Borås på nært hold, og det var mange løpere i svarte og gule AOOK-jakker å se i TV-ruta underveis.

Søndag var det stafetter med oppsettet D1516 – H1314 – D1314 – H1516. Her ble det seier til Akershus og Oslo 1 etter knallsterke løp på de to siste etappene fra Helene Scheele og Jonas Fenne Ingjerd.

AOOK 3 med Sondre på siste etappe ble nummer 15, mens AOOK 2 med Christoffer på siste ble nummer 22. Eivind løp seg opp 13.plasser på 2.etappe for AOOK 7, de endte tilslutt på 26.plass.

Synne løp første etappe for AOOK10 som ble nummer 34 av de 58 startende lagene, Mari løp første på AOOK6 som endte ti plasser bak, mens Tuva løp første på AOOK5 som dessverre ble disket.

Sammenlagt hjalp det dessverre ikke med stafettseier, ettersom Göteborg viste solid bredde på hjemmebane og hadde fem lag blant de ti beste.

AOOK var eneste norske krets som slo noen av de svenske. Västergötland ble nummer tre foran Halland-Skåne, Bohuslän-Dal, Østfold, Mjøs-O og Buskerud. Men dette kan endres neste år – da er det Østfold og Fredrikstad som arrangerer Unionsmatchen.