Unionsmatchen 2022: Fem Oppsal-løpere i AOOK-troppen

Etter to års pandemi-pause er det endelig tid for en “ekte” utgave av Unionsmatchen igjen! Denne tradisjonsrike ungdomskonkurransen mellom løpere fra de norske kretsene Akershus og Oslo, Mjøs-O, Buskerud og Østfold og de svenske Bohuslän-Dal, Västergötland, Göteborg og Halland/Skåne har vært sårt savnet, men 28. og 29.mai er det klart igjen, med gøteborgsklubbene Sävedalen, Lerums og Göteborgs-Majorna som arrangører. Sistnevnte vant Ungdomskavlen i Tiomila og deres løpere vil sikkert være godt representert i Göteborgs lag, som også er tittelforsvarere etter seieren i Åmål i 2019.

De siste årene har AOOK, Göteborg og Vestergötland dominert konkurransen, og i alt fem løpere fra Oppsal er tatt ut for å hjelpe kretsen til en seier på “bortebane”: Synne Syversen Gihle og Tuva Berger Gjelstad (D15-16), Sondre Olaussen og Christoffer Ånensen (H15-16) og Eivind Vågsnes (H13-14). I tillegg er Synne Utseth Bøhlerengen andre reserve i D15-16, Eskil Olaussen og Eskil Hobøl andre- og fjerde reserve i H13-14 og Sigurd Hobøl tredje reserve i H15-16.

Hver krets tar ut ti løpere i hver av ungdomsklassene. Det løpes individuelle løp lørdag og stafett søndag. Konkurransene foregår i Borås, og er lagt slik at deltagerne får mulighet til å være tilskuere på verdenscupkonkurransene samme helg!

Unionsmatchens hjemmeside

Disse løperne er tatt ut for AOOK: