Stor løpshelg med fine resultater, Sigve vant begge dager

Fantastisk vårvær og fristende konkurranser sendte rundt 30 Oppsal-løpere ut i terrenget både lørdag og søndag. Fossumløpet lørdag, Gromløpet søndag og en pre-o konkurranse i Moss var menyen våre løpere forsynte seg av. Imponerende deltagelse, spesielt med tanke på at det er konfirmasjonssesong, at det nok var enkelte som var slitne etter tiomila, eller var vervet inn på et lag i Holmenkollstafetten.

Fossumløpet i Bærumsmarka hadde arena på idylliske Sæteren gård. Mellomdistanse sto på programmet, og det ble jevne konkurranser hvor det endte med en klasseseier til Oppsal. Sigve Vågsnes holdt imponerende unna i H40 og vant med 18 sekunder. Petter Næss tok andreplass i H70, kun åtte sekunder bak.

Fossumløpet var også sesongstart for Trimtex Cup for ungdommene. Sondre Olaussen sto for den beste plasseringen her med tredjeplass i H15-16, Christoffer Ånensen fulgte på plassen bak. I D15-16 ble det sjette- og sjuendeplass til Synne Syversen Gihle og Tuva Berger Gjelstad.

Alle resultater

Lørdag var det også norgescup i pre-o i Moss. Petter Fure var eneste deltager fra Oppsal, og han tok 22.plass i eliteklassen. Tidligere verdensmester Lars Jacob Waaler måtte se seg slått av Oppsals mann!

Søndag flyttet AOOKs løpere seg fra Bærum til Oslo nord og Gromløpet i Lillomarkas regi. 33 løpere fra Oppsal stilte til start, og det ble hele fire klasseseiere! Sigve Vågsnes sørget for helgens andre seier ved å ta en overlegen seier i H45. En kilometertid på 7.53 lar seg absolutt høre i tungt terreng! Per-Ivar Nikolaisen fulgte opp med tredjeplass i samme klasse.

Det ble også klasseseiere til Tina Kalleson (D19-20), Kjell Winther (H70) og Kari-Ann Ånensen (Åpen AK). Men det var flere som ville på pallen: Thor Mella (Åpen AL), Arnhild Krogh (D50) og Christoffer Ånensen (H15-16) tok andreplasser, mens Sondre Olaussen (H15-16) og allerede nevnte Per-Ivar tok tredjeplasser.

Gromløpet var også Trimtex Cup, og i tillegg til pallplassene i H15-16 fulgte Synne Syversen Gihle opp med en ny sjetteplass i D15-16, her ble Synne Utseth Bøhlerengen nummer åtte. Åttendeplass ble det også på Eivind Vågsnes i H13-14.