NM-SØLV til Ingeborg på bursdagen, seks sekunder fra gull

Seks små sekunder skilte Ingeborg Roll Mosland fra gullet på NM-sprinten. Dermed ble det en nesten perfekt bursdagsfeiring for Oppsals sterke junior.

Pallen i D17-18

Ingeborg åpnet knallsterk og ledet med åtte sekunder på Tønsberg-løperen Mathea Gløersen ved passering 1,1 km. På arena hadde det krympet til fem sekunder, og Gløersens avslutning var akkurat for god til at Ingeborg klarte å holde unna. De to var et lite hakk bedre enn resten av feltet i D17-18, ned til bronsevinner Anna Taksdal var det 20 sekunder, og nummer fire var 26 sekunder bak der igjen.

Marie og Inga fra Nydalen med bursdagskake.

Det var i D17-18 det stilte flest Oppsal-løpere, og laginnsatsen var absolutt solid: 14.plass til Tale Nordby Hvenekilde, 16.plass til Ane Hustvedt og 28.plass til Katrine Bjordal Veggan blant de 57 startende – med samme plasseringer i morgendagens prolog vil alle ta seg videre til knockoutrundene!

Tale tok en sterk 14.plass

I D19-20 ble det 15.plass til Tina Kalleson.

Ask Olaussen tok en sjuendeplass i H17-18, og viste på flere strekk at han har fart til å blande seg inn i medaljekampen når alt klaffer. I denne klassen, den største i løpet med 68 startende, ble Marius Aamodt nr 44.

Ask tok en sterk sjuendeplass

Eneste Oppsal-senior på start var Ludvig Rødnes, som fikk en 40.plass i H21.

I de to klassene uten Oppsal-løpere på start måtte vi krysse fingrene for løpere vi har lånt ut til NTNUI. Og Anselm Reichenbach kjempet i teten hele veien i en spennende konkurranse i H19-20, og ble belønnet med sølvmedalje, bak Nydalens Kornelius Kriszat-Løvfald, som knep gullet med fattige fire sekunder etter en sterk avslutning.

Sølvmedalje til Anselm!

Ane Sofie Krogh ble nummer 25 i D21.

Lørdag er det knockoutsprint, søndag er det sprintstafett – og husk: det er ikke langt til Jessheim, i dag var det god stemning på arena og et flott arrangement fra Raumar, så det er verdt turen! Kanskje blir det flere medaljer å juble for også?