EM ski-o: Ane og Norge avsluttet med bronse på stafetten

Ane Sofie Krogh gikk første etappe da Norge avsluttet EM skiorientering med en sterk bronsemedalje! Evine Westli Andersen og Anna Ulvensøen (foto: NOFs facebook)

Russland vant foran Sverige. Også Russland 2 var foran Norge i mål, men kun ett lag fra hver nasjon teller i EM.

Det svingte mye i snøværet i Bulgaria. Ane gikk en fin første etappe og vekslet snaue fem minutter bak ledende Russland og tre minutter bak Sverige på andreplass. Rundt Norge var det tett, med Sveits et halvt minutt foran og Finland og Estland noen sekunder bak Norge.

På andre etappe holdt Evine Westli Andersen stadig fjerdeplassen, men Sveits økte avstanden ned til Norge til to minutter, mens det var sju og åtte minutter opp til Sverige og Russland. Estland på femteplass var tjue sekunder bak, med Finland på sjette 29 sekunder etter.

Anna Ulvensøen gikk en sterk siste etappe, halverte avstanden til Sverige og passerte Sveits, som fikk trøbbel på siste etappe og falt ned til sjetteplass. Finland klarte ikke å matche Norges tempo, men Estlands ankerkvinne og verdensmester Daisy Kudre var sterk og ga Ulvensøen kamp til siste slutt. Norge sikret bronse med ti sekunders margin.

IOFs livesenter er det mulig å se en litt uskarp video fra konkurransen, og det skal også komme GPS-spor.

NOF har også omtalt stafettene, der Isak Jonsson, Audun Heimdal og Jørgen Baklid sikret norsk sølv!

Noen stills fra videostreamen. Oppløsningen er langtfra optimal, men Ane går altså med startnr 23-1: