NM natt: Medaljen glapp den siste kilometeren

Tina Kalleson var nær en ny NM-medalje, men en to minutters miss på fjerde siste post sendte henne ut av pallen i fredagens natt-NM.

Tina gjorde igjen et bra NM-løp og hadde lenge kontroll på bronsemedaljen, men måtte se at leting etter post 10 kostet for mye tid, og Sara Nystrøm Olsen fra Stavanger snek seg forbi.

her glipper bronsemedaljene for Tina. Hun leter etter posten i ca 2 minutter, og Sara Nystrøm Olsen (rosa strek) går forbi.

Fjerdeplass er uansett en sterk prestasjon! Tina var tilslutt 42 sekunder fra bronse. Det var ikke noe å gjøre med gullvinner Oda Scheele fra Nydalen, som vant med fire og et halvt minutt til klubbvenninne Janne Tjørhom Aasheim. Aasheim var 3.47 foran Tina, mens det var mer enn fem minutter ned til femteplassen i D19-20.

De øvrige Oppsal-løperne leverte også veldig solid. Katrine Bjordal Veggan leverte et fint løp og endte på 22.plass i D17-18, foran mange av løperne som markerte seg i NM for to uker siden. Også i denne klassen ble det gull til Nydalen. Pia Young Vik vant foran Kristin Melby Jacobsen fra Lardal. Seiersmarginen var på hele seks minutter, og det var nye fire minutter til Freidigs Mari Eidsmo på bronseplass. Derfra var det veldig tett på resultatlista.

Ask Olaussen gjorde et flott løp i H17-18. Fra relativt tidlig startnummer holdt han unna for svært mange av de seedede løperne, og det endte med en sterk åttendeplass, åtte minutter bak vinneren Sander Tonjer Fingarsen, Elverum OK. Nydalen tok sølv og bronse ved Kasper Bakken Ulseth og Axel Aalde.

Resultater: http://liveresultater.no/livesider/index.php?arr=831#x16501