Herlig stafett av jentene, femteplass i junior-NM

Det ble en strålende femteplass i junior-NM for Oppsals førstelag. Og Ane Sofie Krogh løp første etappe for NTNUIs gullvinnere.

Det var krevende stafettløyper som belønnet selvstendig orientering. Oppsal 1 ble nummer seks i stafetten, men nummer fem i NM, siden laget på plassen foran var et mikslag som ikke teller i NM. Det ble en svært spennende stafett i Trondheim.

Ingeborg Roll Mosland løp første etappe på førstelaget. At hun behersker terrenget viste hun ved å vinne O-Idol fra samme arena på lørdag. På søndag kom hun litt på defensiven i starten, og hadde tapt fire minutter til teten til første meldepost.

Ingeborg på første etappe.

Derfra og inn utlignet hun nesten farten og kunne sende lagets andre 16-åring, Ane Hustvedt, ut på andre etappe på 17.plass, fem og et halvt minutt bak teten, et mikslag av Larvik/Notodden.

Ane Sofie Krogh vekslet på fjerdeplass for NTNUI 1, ett minutt bak teten, men et halvminutt foran favorittene Nydalen 1, som hadde juniorlandslagsløpere på alle etapper.

Ane Sofie Krogh møtes av “Hu og Hei” fra NTNUI-erne ved sisteposten.

Ane H løp en solid stafettetappe. Hun tapte litt til de aller raskeste, men hadde sjuende beste etappetid og avanserte sju plasser. I teten så det nå ut til at Nydalen hadde slått knockout på resten etter en knallsterk etappe fra Oda Scheele. Burgunder-laget ledet med fire minutter på Freidig og fem minutter på NTNUI.

Men på siste etappe ble det dramatikk. Vanligvis så solide Pia Young Vik virket å ha full kontroll ved arenapassering, men gikk på en skikkelig bom på tredje siste post, og valgte deretter et dårligere veivalg mot nest siste post.

Gullet glipper for Nydalen på post 13. Pia Young Vik leter først etter posten i nesten fem minutter, før hun får en dårlig utgang mot neste post.

Dermed ble hun passert av NTNUIs Jenny Baklid, som virket svært overrasket da hun kom til siste post i ledelse. Nydalen 1 tok sølv og Freidig bronse.

Tina Kalleson løp siste etappe for Oppsal, og leverte nok en gang på øverste hylle. Med tredje beste etappetid løp hun Oppsal opp til en finfin femteplass i NM, 3.47 fra bronse – uhyre sterkt med to 16-åringer på laget og en snittalder på 17 år!

Av lagene foran Oppsal var det bare Freidig som hadde med en 16-åring. NTNUI stilte med to sisteårsjuniorer og en 19-åring, mens Nydalens tre er 18, 19 og 20. Så dette lover godt også for de neste sesongene.

Og Oppsal stilte med to lag i D17-20 for første gang på svært lenge! Katrine Bjordal Veggan startet glimrende med selvstendig og stø orientering, men måtte gi bort litt på slutten. Hun vekslet på 28.plass.

Katrine med fin første etappe.

Sekstenåringene Sofie Solheim Undeberget og Tale Nordby Hvenekilde avsluttet fint og sørget for at laget holdt den plasseringen i stafetten. Det sneik seg en del mikslag foran, og dermed ble det 21.plass i NM for Oppsal 2! I tillegg løp Ingrid Solheim Undeberget andre etappe for et mikslag med Bodø og Mo, og dette laget klarte en fin 21.plass i stafetten.

I H17-20 var Oppsals lagoppstilling Ask Olaussen, Henning Reichenbach og Anselm Reichenbach.

Henning sender ut Anselm

Gutta kom litt skeivt ut på de to første etappene, men Anselm leverte en sterk siste etappe, og med 10.beste etappetid løp han Oppsal opp til 20.plass av 44 lag i stafetten og 17.plass i NM.Det er fortsatt en ung lagoppstilling (17, 16, 18), og på Konnerud neste år blir det garantert flere Oppsal-lag på start!

Alle resultater.

GPS-tracking av sisteetappene.

Pallen fra to vinkler