Ingeborg med knall-løp i Trondheim, vant årets O-Idol

Ingeborg på oppløpet.

Ingeborg Roll Mosland leverte et nytt imponerende løp da hun feide all motstand til side under årets O-Idol, den prestisjefylte konkurransen for 16-åringer. Hun lå litt bak de raskeste på de to-tre første postene, men deretter var det ingen som kunne matche Oppsal-løperen. De aller fleste i klassen løp med GPS, og det kan se ut som om løpssterke Ingeborg konsekvent løp litt lenger rundt, men også tryggere, enn en del av konkurrentene om topp-plasseringene.

I mål var Ingeborg 1.14 foran Marie Scheele fra Nydalen og 2.15 foran Anna Taksdal fra Ganddal. Tale Nordby Hvenekilde, Ane Hustvedt og Sofie Solheim Undeberget endte som hhv nummer 17, 22 og 26.

Topp tre i O-Idol: Marie Scheele (Nydalen), Ingeborg, Anna Taksdal (Ganddal).

Henning Reichenbach var eneste deltager i H16. Han ble nummer 21. Kristoffer Strømdal Wiik fra Freidig ble årets O-Idol blant gutta, foran Andreas Myrvold Skovlyst (Kongsberg) og Bjørnar Peikli (Tyrving).

Årets premie fra NOF til de tre beste i hver klasse i O-Idol er treningssamling i Portugal i vinterferien. Portugal arrangerer junior-VM neste år.

Juniorene hadde norgescup. Tina Kalleson fikk den beste plasseringen med 6.plass i D19-20. Her ble Amelie Aamodt nummer 16. I H17-18 ble Anselm Reichenbach nummer 8, mens Ask Olaussen ble nummer 44. Katrine Bjordal Veggan ble nummer 31 i D17-18.

Oppsal hadde sju løpere i aksjon i D16, D17-18 og D19-20. Det betyr to stafettlag på søndag.

Alle resultater

Søndag er det NM-stafetten for junior som står på programmet. Her har 16-åringene lov til å stille. Oppsal stiller med to lag og et kombilag i jenteklassen, mens gutta stiller med ett lag.