Oppsal i 2020: All time high for turorientering og Ola Dilt

2020 var et trått år for mye, men det var også året da “halve Norge” testet turorientering.

Turorientering var en av få aktiviteter som var koronagodkjent i starten av pandemien, og det nøt også Ola Dilt godt av. Årets resultat ble en fantastisk “all time high”, med hele 1880 deltagerposer og 300 ekstrahefter – 2180 tilsammen. Den gamle bestenoteringen for deltagerposer var 1240 fra 2019, mens rekorden totalt var 1439 i 2017. Disse tallene ble altså grundig slått, og aldri før har så mange lett etter turorienteringsposter i Østmarka.

Ola Dilt-gjengen kastet seg imponerende rundt, fikk startet salget en uke før planen, ordnet nye salgsmetoder etterhvert som det ble klart at de vanlige utsalgsstedene ikke kunne brukes, og vi fikk også hjelp av Schibsteds nysatsing Svosj til å få distribuert deltagerkonvolutter som ble bestilt på nett. Saker om drive in-salg og mulighet for nettbestilling var blant årets mest besøkte på denne hjemmesiden.

Også på nasjonalt nivå var turorientering en stor suksess. Norgesrankingen på nett fikk en viss oppmerksomhet, og det har vel aldri vært så mange saker om turorientering i lokale og nasjonale medier. Ola Dilt fikk blant annet god drahjelp i Aftenposten og P3 av sjakkekspert Torstein Bae og artisten Frida Ånnevik.

Aftenposten-oppslag med sjakkekspert Torstein Bae og sønnen Anton på Ola Dilt-jakt i Østmarka.