Trimtex Cup: Sondre vant etter sammenlagt-thriller

Sondre Olaussen kunne juble for sammenlagtseier i H13-14 i årets Trimtex Cup. Christoffer Ånensen fulgte opp med en sterk tredjeplass i samme klasse.

Avslutningen av Trimtex Cup var lagt til Follo 2-dagers, der løperne gikk ut på søndagens jaktstart på Siggerud basert på resultatene fra Nesodden på lørdag. Men det var også slik at mens Follo 2-dagers ble avgjort med jaktstart, var det tiden i søndagens løp isolert som ga poengene i Trimtex Cup-finalen. Det var altså mulig å vinne finalen uten å vinne jaktstarten.

I H13-14 var forutsetningene klare. Christoffer lå på tredje og Sondre på fjerde før jaktstarten, men Sondre visste også at dersom han var under to minutter bak lederen Emil Husebye Aamodt i mål, ville sammenlagtseieren være i boks. Mens Christoffer visste at han ville sikre tredjeplassen dersom han var under 17 sekunder bak Erlend Sommerhein som lå på andreplass ut på jaktstarten.

Det var altså rom for taktikkeri, og begge Oppsal-gutta gjorde jobben: de hentet inn Aamodt og Sommerhein, og de fire kom samlet mot mål – selv om Aamodt og Sommerhein tok spurten var det Sondre og Christoffer som lyktes med sammenlagt-taktikken OG hadde dagens to raskeste tider.

De to første i H13-14 spurter for livet, men Sondre (i gul ledertrøye) og Christoffer kontrollerer sammenlagtplasseringene bak.

I D13-14 løp Synne Nordby Hvenekilde et kjempeløp på jaktstarten, hvor hun hadde nest beste tid. Mari Kalleson ble nummer fire sammenlagt i D13-14, mens trettenåringene Synne Nordby Hvenekilde, Synne Syversen Gihle og Tuva Berger Gjelstad leverte en flott førstesesong i ungdomsklassene ved å bli nummer åtte, ni og ti sammenlagt.

Mari og Synne etter målgang, de ble nummer fire og tre på jaktstarten.
Synne på pallen i Follo 2-dagers.

I D15-16 kjempet Ingeborg Roll Mosland lenge om sammenlagtseier, men ettersom hun måtte stå over en del løp mot slutten av sesongen ble det fjerdeplass tilslutt. I H15-16 ble Ask Olaussen beste Oppsal-løper på sjuendeplass.

Selv i en spesiell sesong har ungdommene sluttet godt opp om Trimtex Cup – og Oppsal har vært en av de aller største klubbene. Hele 26 løpere mellom 13 og 16 har tatt poeng i cupen i år!

I Trimtex Cup har det også vært en konkurranse om de prestisjetunge titlene spurtdronning og spurtkonge i høst. Her har Oppsal-løpere kjempet om seieren både for gutter og jenter. Det vil si, ingen har kunnet true Synne Utseth Bøhlerengen, som har hatt grepet om den grønne spurttrøya siden første løp. Sigurd Rødnes hadde muligheten til å bli spurtkonge, men det ble tilslutt andreplass for Sigurd.

Sigurd – et sekund raskere spurt i finalen hadde antagelig gitt spurtkonge-tittel.
Synne har blitt vant til den grønne trøya i høst!