Junior og seniorKonkurranseKVM og 15-stafetten

Mini-KVM lørdag: Råsterk mester, flott løp av Anselm

Olav Lundanes var raskest da juniorene og seniorene var i aksjon under første dag av “mini-KVM”.

Lundanes var tilslutt minuttet foran Elias Jonsson fra NTNUI (tidl Nydalen), og halvannet minutt foran Anders Nordberg. Det var avslutningen på nordsiden av grusveien som gjorde utslaget – etter runden på Skullerudåsen skilte det bare tre sekunder mellom de tre på første meldepost. Lundanes kunne riktignok fortelle om litt uryddig løping spesielt på første strekk, og mente han kanskje har blitt litt bortskjemt av å stort sett bare løpe i Østfold i vår.

Juniorer og seniorer løp samme løype, og i H17-18 leverte Anselm Reichenbach et knall-løp da han ble nummer to bak Nydalens Kornelius Kriszat-Løvfald. De to var i en klasse for seg, og det var fem minutter fra Anselm ned til tredjemann. Anselm hadde snaue seks minutter opp til verdensmester Lundanes på den 5,8 kilometer lange løypa.

Blant damene imponerte Nydalens førsteårsjunior Pia Young Vik stort, og var eneste løper under 40 minutter på de 4,7 kilometerne. Feltet inkluderte verdensmesteren fra 2015, Svetlana Mironova som nå representerer Halden.

Oppsal hadde tre jenter med i juniorklassene, og Tina Kalleson leverte raskeste tid. Hun var seks minutter bak Young Vik, og det holdt til femteplass i D17-18.

Løpsleder Eilert & co gjorde en kjempejobb med arena og smittevern, lege Antje måtte i aksjon en gang pga et overtråkk, og løypeleggerne Thor og Vigdis fikk skryt fra alle hold.

Fra Haldens trener Raul Ferra fikk vi dessuten denne hyggelige mailen:

“I just wanted to say you thank you so much for a great event in such difficult times. Everything was great, and I was positively surprised about how nice the map and course were.
Looking forward to joining another of your events in the future.”
Alle resultater fra dagens løp finner dere her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/13129
Der ligger også lenker til livelox og ikke minst sjåførløypene, som kan løpes med usynlig-O.
Vi testet også ut litt direkterapportering på arrangementets facebook: https://www.facebook.com/15stafetten/?ref=page_internal Der har også Snorre lagt ut et supert bildegalleri.
Knallsterkt løp av Pia Young Vik – 17-åringen var raskest i kvinnenes løype.
Elias Jonsson vasker hendene etter målgang – sterkt løp og andreplass.
Anders Nordberg matchet Olav Lundanes halvveis, men misset på nordsiden av veien.
Svetlana Mironova, verdensmester på langdistanse i 2015, var på plass i Østmarka. Det endte med tredjeplass i D21 og 5. beste tid totalt.
Anselm mente han hadde litt hjemmebanefordel, men leverte uansett et meget sterkt løp og andreplass i H17-18.