Ski-o på Beitostølen: tre medaljer i NM og hovedløp

Oppsal innkasserte tre medaljer, en sølv og to bronse, i NM langdistanse og Hovedløpet på Beitostølen i dag.

Det var krevende forhold for arrangørene med mye is og harde spor, men de hadde gjort en god jobb med løypenettet da Beitostølen fikk sin debut som ski-o-destinasjon. Det var også såpass hardt at det var mulig å gå kutte utenfor løypene i deler av området.

Det var fem løpere fra Oppsal til start i mesterskapsklassene, og det ble levert veldig solide løp.

Medaljevinnerne i D17-20: Jenny Baklid, Åsne Haavengen og Ane Sofie Krogh

Ane Sofie Krogh i D17-20 var den eneste av våre i NM-klasse. Hun kom litt bakpå på de første strekkene, men avsluttet meget sterkt og sikret bronse, bare 24 sekunder fra sølv.

Ingeborg ut fra start.
Ingeborg, Marie Kravdal og Marie Scheele.

Ingeborg Roll Mosland var en av tre løpere som skilte seg klart ut i D15, og gikk inn til sølvmedalje. Hun var halvannet minutt fra gull, og tapte halvparten av det på det første langstrekket.

Christoffer starter.
Topp fire i H14: Jonas Fenne Ingjerd, Even Lien, Christoffer og Nov Bar-Nathan.

Christoffer Ånensen debuterte i skiorientering med et smell – og suste inn til bronsemedalje i H14, 1.35 bak vinneren. Dermed har Oppsal tatt HL-medalje i skiorientering i H14 i tre år på rad!

Jonas i en folksom start.
Jakob (t.h) på start.

De to medaljørene fra de to siste årene var også på start, og gikk fine løp selv om de endte utenfor pallen. Jonas Krogh gikk inn til 12.plass i et meget sterkt H16-felt. Jakob A.Gjedebo i H15 hadde et veivalg som kostet et par plasser, men ble nummer 8 tilslutt.

Oppsal hadde også en deltager i publikumsløpet, Arnhild Krogh tok en fin 8.plass i D50.

Neste års HL-arrangør er ikke pekt ut, men vi krysser fingrene for enda flere deltagere fra Oppsal neste år. Arrangørene i Lillomarka fikk velfortjent skryt fra NOF etter konkurransene. Over 250 deltagere fant veien til Beitostølen, der konkurransene fortsetter med Norgescup-sprint søndag.