Junior og seniorStafetter

NM stafett junior: mye fin løping, dessverre sur disk

Oppsals lag i D17-20 i NM i Verdal var med å prege store deler av stafetten, men det endte dessverre med en sur disk etter feil nest siste post på første etappe.

Ane Sofie Krogh åpnet offensivt og var langt framme fra start, helt oppe på tredjeplass da hun ledet sin klynge ved arenapassering. Hun  vekslet som nummer seks, i praksis i medaljekamp ettersom bare to lag hadde kommet løs, og det ene var et flerklubbslag som ikke kunne ta medalje i NM. Men flere av lagene i forfølgergruppa spratt inn og ut av resultatlista etter veksling, og det viste seg at Oppsal var et av dem som endte med DSQ.

Amelie Aamodt på andre etappe visste selvsagt ikke noe om dramatikken på arena. Hun løp en meget sterk etappe og vekslet som sjette lag, to og et halvt minutt bak andreplass og med god luke ned til sjuende lag.

Tina Kalleson og to andre sisteetappeløpere på lag som var blitt disket på første etappe ble holdt igjen fem minutter på start, slik at de ikke skulle påvirke tetkampen. Men Tina løp også en fin etappe og kom i mål som sjuende lag.

Fossum vant stafetten foran Nydalen og Konnerud.

Det var synd at det ikke ble tellende resultat, men dette laget kan stille i junior-NM i to år til. Det kommer en ny sjanse i Bergen neste år!

Ane Sofie Krogh sitt bilete.
Ikke noe å si på team spiriten på vei hjem fra Verdal.

Anselm Reichenbach løp andre etappe på et flerklubbslag med løpere fra Hedrum og Varegg, hadde niende beste etappetid og avanserte fra 14. til åttendeplass.

Vi må også absolutt ta med at Lavran Thorstensen løp NTNUIs 2.lag inn til en fin åttendeplass!

Resultater: http://liveresultater.no/livesider/index.php?arr=760#start