13-16

Kretsstafetten: To Oppsal-løpere på vinnerlaget

Anselm Reichenbach og Ingeborg Roll Mosland løp på vinnerlaget sammen med Nydalens Pia Young Vik og Kasper Bakken Ulseth da Akershus og Oslo 1.lag sikret seieren i kretsstafetten som avsluttet Hovedløpet og O-landsleiren på Tynset.

Ingeborg kom inn som reserve etter at den opprinnelige ankerkvinnen Alva Marika Niklasson ble syk, men leverte en fjellstø siste etappe og tok vare på ledelsen på aller beste måte. Selv sa hun til NOFs utsendte at det var litt nerver: http://orientering.no/nyheter/det-var-veldig-nervost/

Stafetten gikk i områdene rundt Nytrømoen idrettspark, det var sprintkart, korte etapper, minimal kupering og stor fart. Rogaland ledet etter første etappe, Troms etter andre(med Anselm ett sekund bak), men Kasper Bakken Ulseth løp en knallsterk tredje etappe og ga Ingeborg halvannet minutts ledelse til lagene bak. Den tok hun vare på og sikret seieren med 52 sekunders margin til Sør-Trøndelag 1, mens Telemark 1 fulgte på tredjeplass.

Resultatene: http://liveresultater.no/livesider/index.php?arr=750#maal

Det var nesten 80 lag på start, og 25 (!) av dem kom fra Akershus/Oslo. Kretsstafetten er ikke bare en prestisjekamp mellom førstelagene fra hver krets, det er også en herlig avslutning på O-landsleiren hvor de fleste av de øvrige lagene satser hardt på å vinne prisen for beste kostyme. Kreasjonene er gjerne såpass fantasifulle at de påvirker løpsfarten. Resultatene for andre enn førstelagene betyr derfor svært lite!

Henning og AOOKs 10.lag satset på vannpistoler for å psyke ut konkurrentene. Det holdt til å vinne AOOKs interne konkurranse!