O’France 2019: sterk løping, men krevende høyde

Oppsal-løperne er Europa rundt i sommerferien, våre utsendte i Frankrike leverer sterkt i årets O’France, et av sommerløpene som samler mange deltagere.

Sondre Olaussen er beste nordmann i H-14 med en sjetteplass etter tre dager. Det er 75 løpere i klassen, fra blant annet Sverige, Polen, Storbritannia, Frankrike, Bulgaria, Finland, Tyskland og Belgia. Med en sterk avslutning kan det bli pall tilslutt.

Ask Olaussen ligger på 28.plass totalt i H-16. Også denne klassen har godt over 70 deltagere.

Arne Olaussen har sendt hovedbildet og følgende rapport: «Bilde av de to Oppsal-løperne med best odds foran fredagen jakt-start langdistanse, over samlingsplass på Risoul 1850. Det meldes om utfordrende løyper i blandingsterreng 1800-2300moh, god konkurranse bla fra mange nordmenn, mye bading, godt humør og inntak av uforsvarlige mengder crêpes a chocolate.»

Fysisk og mentalt utfordrende bakker i Frankrike…
…og idylliske arenaer (foto:arrangør)

Første dag av O’France var en sprint på Mount Dauphin. Borgen står på UNESCOs liste:

Asks kart fra sprinten